Aurora-älytiellä alkoivat ensimmäiset koeajot

STTHelsinki

Liikenneviraston Aurora-älytiellä Muoniossa alkoivat maanantaina ensimmäiset koeajot.

Marraskuussa avattu tie on tarkoitettu muun muassa autonomisten autojen testaamiseen. Valtatiellä 21 sijaitsevalla kymmenen kilometrin älytiellä uutta ajoneuvotekniikkaa testaavat muun muassa VTT ja suomalainen Sensible 4 -yhtiö, nyt kun testialueelle on saatu pakkasta ja lunta.

Maanantaina lehdistölle esiteltiin alueella muun muassa Sensible 4:n Juto-sähköautoa, joka opettelee ensin ympäristöään ihmiskuljettajan ohjaamana ja osaa sitten liikkua itsenäisemmin.

–Meille on tärkeää saada todellisissa olosuhteissa testattua, kuinka esimerkiksi paikannus ja liikkuvien kohteiden, kuten porojen, ihmisten ja lohirekkojen havainnointi toimivat, kertoo Sensible 4:n toimitusjohtaja Harri Santamala.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio