Suora lähetys: kommentoivatko puoluejohtajat neuvotteluja Säätytalolla? – edessä on nyt ratkaisujen päivä

Maahanmuutto- ja ilmastokysymysten ratkomista jatketaan vielä perjantaina ennen kuin muita asioita nostetaan taas pöydille. Aamulehti seuraa hallitusneuvotteluita tässä jutussa perjantaina.

Hallitusneuvotteluissa annettiin torstaina lisäaikaa maahanmuuttoon liittyvien kysymysten ratkomiseen.

Neuvottelut siis jatkuvat perjantaina Helsingin Säätytalossa. Satakunnan Kansa näyttää Ilta-Sanomien suoraa lähetystä Säätytalolta. Hallituksen muodostaja Petteri Orvon (kok.) ei odoteta kommentoivan neuvottelutilannetta tässä vaiheessa.

Orpo sanoi torstaina tiedotustilaisuudessa , että neuvottelijat päätyivät siihen, että lisäaikaa annetaan perjantaille. Hän sanoi toivovansa, että perjantaina tiedetään, missä ollaan.

Orpo uskoi, että jonkinlaista lähentymistä on tapahtunut, kun kerran lisäaikaa pyydettiin. Orpo sanoi torstaina, että ilmasto- ja energiakysymyksissä on päästy eteenpäin, ja ollaan lähellä ratkaisuja.

Perussuomalaisten pyynnöstä loppuviikolla on käsitelty vain maahanmuuttoon ja ilmastoon liittyviä kysymyksiä, joissa nykyisten hallitusneuvottelijoiden on vaikein löytää yhteistä kompromissia. Orpo sanoi torstaina toivovansa, että muut neuvottelupöydät voivat jatkaa neuvotteluita normaalisti taas lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut