Katso tallenne: Puolustusvoimat esitteli pudonnutta Hawk-konetta

Ilmavoimien Hawk-suihku­harjoitus­kone syöksyi maahan maanantaina lähellä Keuruun ja Mänttä-Vilppulan rajaa. Tallenne suorasta lähetyksestä onnettomuuspaikalta, jossa Puolustusvoimat kertoi tapahtumista, on katsottavissa jutussa.

Puolustusvoimien Haw-kone putosi Keuruulla maanantaina. Paikalla oli runsaasti hälytysajoneuvoja.

Ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskone syöksyi maahan maanantaina iltapäivällä Keuruulla. Lentäjät pelastautuivat heittoistuinhypyllä ja heidät vietiin jatkotutkimuksiin.

Puolustusvoimien mukaan kone ja sen kaikki osat on löydetty, mutta kone on erittäin huonossa kunnossa.

Puolustusvoimat esitteli koneen putoamispaikkaa medialle puolen päivän jälkeen. SK näytti tilaisuuden suorana tässä artikkelissa.

Katso tallenne tapahtumasta:

Onnettomuus tapahtui kesken ilmataisteluharjoituksen.

Taisteluharjoituksessa oli osallisena kaksi suihkuharjoituskonetta. Harjoituksen loppupuolella toinen kone irtaantui taistelusta. Koneen ohjaajat havaitsivat koneessa epänormaalia tärinää ja tekivät hätätilanneilmoituksen.

Harjoituksessa koneet lensivät noin 1,5–2 kilometrin korkeudessa. Ohjaajat laukaisivat heittoistuimet alle 500 metrin korkeudessa. He olivat tajuissaan, kun heidät löydettiin ja kävelivät omin jaloin pois putoamispaikalta.

Onnettomuutta varten on perustettu tutkintaryhmä.

Hawkeissa ei ole turvallisuussyistä mustaa laatikkoa, mutta lisätietoa onnettomuuteen johtaneista syistä voi antaa koneen rungon seassa oleva tehtävätallennin.

Puolustusvoimat kertoi maanantaina, että Hawkit eivät lennä ennen kuin onnettomuuteen johtaneista syistä on saatu lisätietoa.

Suomessa on käytössä vielä 32 Hawkia. Maanantaina sattunut turma oli 11. konetyypille tapahtunut onnettomuus. Hawkeilla on tarkoitus lentää ainakin 2030-luvun loppuun asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut