Toimittaja Hawkin putoamis­paikalla: ”Helikopteri pörrää tuossa yllä”

Puolustusvoimien Hawk syöksyi maahan. Poliisi on eristänyt alueen hiilipölyn vuoksi, kertoo onnettomuus­paikalla oleva Suur-Keuruun toimittaja Markku Piilemä.

Helikopteri Hawk-turman putoamispaikan lähistöllä maanantaina.

Poliisi on eristänyt maahan Keuruulla syöksyneen Hawk-suihkuharjoitus­koneen onnettomuuspaikan, kertoo Suur-Keuruun toimittaja Markku Piilemä.

”Helikopteri pörrää juuri tuossa yllä ja laskeutuu parasta aikaa pellolle”, Piilemä kuvaili puhelimitse noin puoli neljältä iltapäivällä.

Paikalla on myös paljon poliiseja, ambulanssi ja ensihoidon työntekijöitä.

Ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskone syöksyi maahan Keuruulla maanantaina iltapäivällä. Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta varttia yli kaksi iltapäivällä.

Piilemä näki, kun pelastuslaitos lähti onnettomuuspaikalle. Hän lähti heti perässä onnettomuuspaikalle. Poliisi pysäytti hänet noin kilometrin päässä paikasta, jossa kone oli syöksynyt maahan.

”Poliisi sanoi, ettei hiilipölyn takia alueelle päästetä ketään.”

Piilemä jäi seuraamaan tapahtumia tien varteen.

Poliisilta hän sai tiedon siitä, että kone on tippunut. Piilemä ei itse nähnyt koneen putoamista. Aluepalomestari kertoi Piilemälle, että kyseessä on Puolustusvoimien kone. Piilemä näki, että taivaalla kaarteli toinen Hawk.

”Olisiko se ollut lentopari”, hän arvelee.

Ilmavoimat kertoi viestipalvelu Twitterissä, että lentäjät pelastautuivat heittoistuimella.

Piilemäen tietojen mukaan lentäjät hyppäsivät suoalueelle.

”Alue on metsää ja siellä täällä suota”, Piilemä kuvailee.

Suur-Keuruu-lehden mukaan mukaan molemmat lentäjät olivat tajuissaan, ja ensihoitajat tutkivat heidät. Ilmavoimien mukaan heidät on toimitettu jatkotutkimuksiin.

Poliiseja onnettomuuspaikan lähistöllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut