Kuvat ja video: Suuri teollisuusrakennus palaa Parkanossa, voimakas palo levinnyt lähes koko rakennukseen – Sammutus kestää tunteja

Karttiperäntiellä palaa noin 2500 neliön Siparilan höyläämö.

Parkano

Parkanossa on syttynyt voimakas tulipalo noin 2500 neliön puuteollisuuden tuotantorakennuksessa, Siparilan höyläämössä. Tulipalosta tuli ensimmäisenä palohälytys vartiointiliikkeelle, joka teki hälytyksen Pirkanmaan pelastuslaitokselle lauantaiaamuna kello 6.15.

Alueella on useita tuotantorakennuksia, joista yksi palaa.

Paloa sammuttaa noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä Pirkanmaalta ja Satakunnasta. Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan iso osa rakennuksen katosta oli tulessa ja osa katosta oli jo romahtanut, kun pelastuslaitos tuli paikalle. Lisää kattoa on romahtanut palon edetessä. ”Palo on todella voimakas”, pelastuslaitos tiedotti.

Kello yhdeksältä palon sammutus on yhä käynnissä ja tulee kestämään pelastuslaitoksen mukaan useita tunteja.

Palo on levinnyt lähes koko rakennukseen. Pelastuslaitos purkaa kattorakenteita, koska rakennuksen sisällä ei voida tehdä sammutustöitä katon romahtamisvaaran takia.

”Peltikatteen alla leviävä palo on haasteellinen sammutettava”, kertoi Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Naskali kello kahdeksan jälkeen lauantaiaamuna. Haastetta sammutustyölle lisää se, että kyseessä on puuteollisuuden tuotantorakennus, jossa palokuormaa on paljon.

Omaisuusvahinkoja pyritään rajaamaan suojelemalla muita rakennuksia ja rakennuksessa kiinni olevia laitteita.

Tulipalosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Koko Pirkanmaalle on annettu lauantaina metsäpalovaroitus. Onko vaaraa, että voimakas tulipalo leviää maastoon? ”Meillä on droneja alueella, pystymme tarkkailemaan, ettei palo pääsisi leviämään maastoon”, Naskali sanoo.

Palon syttymissyystä ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Siparila oy valmistaa muun muassa ulkoverhouspaneeleja, sisustuspaneeleja ja sisustuslistoja. Sillä on Parkanon lisäksi tehtaita muun muassa Vaajakoskella ja Laukaassa.

Uutinen päivittyy.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut