Parkanon palotalon kaikki asukkaat on tavoitettu – 8 asunnon rivitalo tuhoutui rajussa palossa, joka uhkasi levitä myös viereiseen taloon

Raju tulipalo levisi nopeasti koko rivitaloon, joka tuhoutui täysin palossa. Palon syttymissyystä ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Parkanossa Kaviokujalla paloi kahdeksan asunnon rivitalo torstaina iltapäivällä. Palokunnan saapuessa rivitalo oli täyden palamisen vaiheessa. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Hälytys tulipalosta tuli kello 13.43. Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Janne Latsa kertoo, että saavuttuaan kohteeseen pelastuslaitos keskittyi aluksi estämään palon leviämisen läheisiin rakennuksiin.

Latsa kertoo, että palo oli lähellä levitä esimerkiksi viereiseen rivitaloon, jossa kahden asunnon ikkunoita oli jo mennyt halki lämpösäteilyn voimasta.

Sammutuksen alkuvaiheessa paikalla oli noin kaksikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä sekä ensihoidon ja sosiaalitoimen yksiköitä. Kello 16 aikaan palo ja sen leviäminen oli saatu rajattua, ja pelastuslaitos keskittyy raivaukseen ja jälkisammutukseen. Pelastuslaitos lopetti sammutustyöt kohteessa hieman ennen iltaseitsemää.

Syttymissyytä selvitetään

Pelastuslaitoksen arvion mukaan on mahdollista, että palo sai alkunsa rivitalon toisesta päätyasunnosta. Latsa sanoo, että tässä vaiheessa ei ole tiedossa syttyikö palo rakennuksen ulko- vai sisäpuolelta.

Myöskään syttymissyystä ei ole tietoa. Poliisi ja pelastusviranomainen tutkivat yhdessä palon syttymissyytä.

Uutista päivitetty kello 19.38.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut