Turmasillan rakentaja kertoo, mistä onnettomuus toden­näköisesti johtui

Espoon Tapiolassa romahtaneen väliaikaisen sillan on toteuttanut Espoon kaupungin toimesta konevuokraamo Renta, kertoo Renta Telineiden toimitusjohtaja.

Rakennustelinekuja Tapiolan siltaromahduspaikan läheisyydessä torstaina.

Espoon Tapiolassa romahtanut väliaikainen silta on Espoon kaupungin vastuulla, kaupunki tiedottaa.

Itse sillan on puolestaan toteuttanut konevuokraamo Renta, vahvistaa Renta Telineiden toimitusjohtaja Jarno Tuuri.

Tuurin mukaan vastaavat tilanteet, joissa väliaikainen silta romahtaa, ovat todella harvinaisia.

”Tämä on vakava ja paha paikka", hän toteaa.

Tuurin mukaan käytännössä turmasillan tukirakenteet ja palkit ovat täysin ehjiä, eli niissä ei ole havaittu vaurioita. Näin ollen romahdus johtuu hänen mukaansa todennäköisesti siitä, että tasojen sidonnan kiinnitykset ovat pettäneet.

Tuurin mukaan kaikki Rentan tekemät sillat Tapiolan työmaa-alueella tullaan nyt tarkistamaan ja tarvittaessa lisävahvistamaan.

Hänen mukaansa Rentan projektipäällikkö on parhaillaan paikan päällä, jossa asiaa tutkitaan Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) sekä aluehallintoviraston kanssa.

Toistaiseksi Tuuri ei halua lähteä tarkemmin spekuloimaan, millaiset olosuhteet sillalla on ollut sen romahtaessa. Hänen mukaansa nyt tulee odottaa viranomaisten tutkinnan valmistumista.

”Täytyy muistaa, että työmaan vieressä tehdään isoja maansiirtotöitä ja talon purkuja. Kaikki tällainen voi aiheuttaa tietynlaista materiaalin väsymistä”, Tuuri sanoo.

Aiemmin uutisoitiin, että alueen asukkaat ovat kuvailleet väliaikaisen sillan olleen jo pitkään vaarallisen ja huteran oloinen.

Lue lisää: Täpärästi onnettomuuden välttänyt silminnäkijä kertoo tapahtumista: Romahdusta edelsi outo ääni

Tuurin korviin ei kuitenkaan ole kantautunut tällaisia valituksia. Hänen mukaansa silta on tarkistettu lain mukaisesti joka viikko, eikä minkäänlaisia poikkeamia ole havaittu. Viimeisin tarkastus on tehty viime viikon perjantaina.

”Emme ole huomanneet mitään sen tyyppistä, mikä viittaisi sillan romahtamiseen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut