Espoon turmasillalla oli onnettomuushetkellä 45 ihmistä – 24 sairaalaan, kenelläkään ei ole hengenvaarallisia vammoja

Pääosin vammat ovat raajavammoja, kuten ranne-, reisi- ja nilkkamurtumia. Osa potilaista on jo leikkaushoidossa.

Espoossa on romahtanut kävelysilta

ESPOON TAPIOLAN siltaturmasta toimitettiin sairaalahoitoon yhteensä 24 ihmistä. Kukaan ei saanut hengenvaarallisia vammoja onnettomuudessa. Hus järjesti aiheesta tiedotustilaisuuden Meilahden Siltasairaalassa, jossa tapauksesta kertoi lääkintäjohtaja Eero Hirvensalo.

Husin tietojen mukaan sillalla oli onnettomuushetkellä 45 henkilöä, josta kaikki eivät pudonneet. Pudotus oli noin viisi metriä.

Hirvensalon mukaan suurin osa potilaista on vuonna 2008 syntyneitä oppilaita. Yksi loukkaantunut on aikuinen, joka Husin tietojen mukaan on kuulunut koulun henkilöstöön.

Pääosin vammat ovat raajavammoja, kuten ranne-, reisi- ja nilkkamurtumia. Osa potilaista on jo leikkaushoidossa.

Kuusi potilasta on toimitettu Siltasairaalaan, kuusi Jorvin sairaalaan, neljä Peijaksen sairaalaan ja kahdeksan Uuteen lastensairaalaan.

Poliisin mukaan nuoret putosivat vaneripohjaisen sillan romahtaessa noin kello 9.30. Silta oli yleisessä käytössä ollut kävelysilta.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas Helsingin kaupungilta kertoo, että oppilaat olivat Kalasataman peruskoulun kahdeksasluokkalaisia ja matkalla Tapiolassa sijaitsevaan taidemuseo Emmaan.

Järvenkallaksen mukaan Kalasataman koululle on ohjattu tukea: kriisiryhmät on perustettu ja ne ovat jalkautuneet koululle, johtamisen tueksi on järjestetty lisävoimia ja paikalla koululla on myös kasvatuksen ja koulutuksen aluejohtaja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta sortumaonnettomuudesta Espoon Tapiolaan kello 9.23. Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Pelastuslaitos kertoi 20 vaille kymmenen pelastustöiden alkaneen. Onnettomuudesta annettiin suurhälytys.

Helsingin yliopistollinen sairaala on avannut potilastiedotuskeskuksen. Onnettomuudessa loukkaantuneiden omaiset voivat kysyä lisätietoa seuraavista numeroista: 09 471 87521, 09 471 87522 ja 09 471 87524.

Presidentti Sauli Niinistö on esittänyt pahoittelunsa onnettomuudesta Twitterissä.

Espoon Tapiolassa useita ihmisiä loukkaantui sillan romahdettua torstaina aamupäivällä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut