RKP:n Eva Biaudet Ylelle: ”Tämä on vaikein hallitus­pohja, minkä voi kuvitella”

Hallitusneuvottelut kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien muodostamalla hallituspohjalla alkavat ensi viikolla.

RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet kuvattuna marraskuussa 2021.

Rkp:n pitkäaikainen kansanedustaja Eva Biaudet sanoo Ylelle kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien muodostaman hallituspohjan olevan vaikein, jonka hän voi kuvitella.

Lauantaina julkaistussa Ylen jutussa ennakoidaan vaikeita hallitustunnusteluja, kun kaksi erilaista puoluetta, RKP ja perussuomalaiset, etsivät yhteistä visiota.

Hallitusneuvottelut kokoonpanolla alkavat ensi viikolla.

Biaudet sanoi aiemmin HS:lle, ettei RKP:n tulisi mennä perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen. Hän sanoi, että RKP:llä olisi mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi siihen, syntyykö hallitus kokoomuksen ja perussuomalaisten vai niin sanotun sinipunan eli kokoomuksen ja SDP:n ympärille.

”Meillä on mahdollisuus tehdä aika suuria ratkaisuja. Valitsen ehdottomasti sinipunan. Miksi me valitsisimme meille epämieluisamman vaihtoehdon? Sitä minä en ymmärrä”, Biaudet sanoi aiemmin huhtikuussa.

Biaudet olisi siis odottanut toista neuvottelukierrosta ja mahdollisuutta sinipunahallitukseen.

Ylen mukaan RKP:ssä muut pelkäsivät, että jos RKP kerran kaataisi hallituspohjan, sitä ei enää toisella kierroksella pyydettäisi mukaan, ja puolue päätyisi oppositioon.

”Mielestäni se riski eli oppositio olisi ollut parempi ratkaisu. Tämä on mielestäni vaikein hallituspohja, minkä voi kuvitella”, Biaudet sanoo Ylelle.

Hänen mukaansa hallitustunnustelija Petteri Orpolla (kok.) on aika paljon ”team buildingia” tehtävänä, jotta hyvin erilaisia arvopohjia edustavat puolueet saadaan samaan hallitukseen ja myös pysymään siinä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut