Oras Tynkkynen ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi

”Jotta puheenjohtajuutta jaksaisi vuosia, pitää sitä kohtaan tuntea riittävää sisäistä paloa. Oma paloni roihuaa joitakin tehtäviä kohtaan, mutta kituu joissakin muissa.”

Oras Tynkkynen ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi.

Kansanedustaja Oras Tynkkynen ei asetu ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi. Hän kertoo asiasta Facebook-sivuillaan.

Tynkkynen perustelee päätöstä sillä, että tietää vähän liiankin hyvin, miten vaativa ja kuormittava puheenjohtajan vastuu on.

”Jotta puheenjohtajuutta jaksaisi vuosia, pitää sitä kohtaan tuntea riittävää sisäistä paloa. Oma paloni roihuaa joitakin tehtäviä kohtaan, mutta kituu joissakin muissa. Puheenjohtajan vastuu on kuitenkin kokonaispaketti, josta ei voi poimia mieluisimpia osia kuin rusinoita pullasta”, Tynkkynen kirjoittaa.

Hänen mielestään olisikin tärkeää keskustella, pitäisikö puolueiden johtamista miettiä jotenkin ihan uudelleen, jotta ihmiset eivät uupuisi taakkansa alle. Tynkkynen kertoo, että monissa maissa vihreillä puolueilla on kaksi tasavertaista puheenjohtajaa, joiden kesken tehtäviä voi jakaa.

Toisena perusteluna päätökselle Tynkkynen mainitsee tämänhetkinen elämäntilanteensa, joka taipuu heikosti puheenjohtajan vastuisiin.

”Asun puolisoni kanssa kolmella eri paikkakunnalla, ja arjen kasassa pitäminen on melkoinen palapeli”, hän kertoo.

”Lopulta ratkaiseva tekijä on kuitenkin se, että läheiseni on vakavasti sairas. Se saa ymmärtämään rajallisen yhteisen ajan arvon.”

Tynkkynen kuitenkin toivoo, että voi palvella vihreitä varapuheenjohtajana. Hän arvioi, että pystyisi siinä tehtävässä parhaiten hyödyntämään kokemustaan ja näkemystään elämäntilanteensa asettamissa rajoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut