Varastorakennus tuhoutui yöllisessä tulipalossa Tampereella, liekit löivät jopa 20 metrin korkeuteen – sisältä löytyi erikoinen kokoelma tavaroita

Jälkisammutustyöt jatkuivat pitkälle aamuyöhön. Palaneen varaston uumenista löytyi monenmoista tavaraa, muun muassa polkupyörä, sairaalasänky ja betonimylly.

Palanut varastorakennus sijaitsee alueella, jossa on useita pienteollisuuden tuotantotiloja ja toimistoja.

Tampere

Itä-Tampereella sijaitseva varastorakennus tuhoutui tulipalossa perjantain vastaisena yönä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta Osuusmyllynkadulle puoli yhden aikaan.

Tulipalon liekit näkyivät pimeässä kauas, ja palosta nousi korkea savupilvi. Päivystävä palomestari Sakari Bragge Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että liekit nousivat jopa 20 metrin korkeuteen.

”Rakennus paloi jo aivan soihtuna, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Pääpaino sammutustaktiikassa oli varmistaa, ettei palo pääse leviämään läheisiin rakennuksiin ja maastoon. Mikään maailman vesi ei olisi riittänyt paloa enää sammuttamaan.”

Sammutustöihin osallistui useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Junaradalta katkaistiin jännitteet

Palanut varastorakennus sijaitsee alueella, jossa on useita pienteollisuuden tuotantotiloja ja toimistoja. Braggen mukaan noin 200 neliöisen varastorakennuksen uumenista löytyi monenmoista tavaraa, muun muassa polkupyörä, sairaalasänky ja betonimylly.

”Emme vielä tiedä, kenen omaisuutta nämä ovat, sillä emme ole saaneet yhteyttä kiinteistön omistajiin, haltijoihin tai käyttäjiin.”

Palopaikka oli lähellä junarataa, minkä vuoksi radalta katkaistiin varotoimena jännitteet.

Pelastuslaitos tiedotti kello kahden jälkeen aamuyöllä, että liekit on saatu talttumaan ja kohteessa tehdään jälkisammutustöitä. Jälkisammutustyöt jatkuivat noin kello neljään saakka. Paloa oli sammuttamassa kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä.

Palo ei päässyt leviämään rakennuksen ympäristöön, eikä tiedossa ole, että kukaan olisi loukkaantunut.

Sammutustöiden vuoksi läheiseltä junaradalta katkaistiin varotoimena hetkellisesti jännitteet, minkä vuoksi pari tavarajunaa joutui jäämään odottamaan matkan jatkumista. Puoli kolmen aikaan aamuyöllä junaliikennettä oltiin jälleen käynnistämässä.

Tulipalon loimu näkyi Kalevaan saakka. Liekit olivat jopa 20 metrin korkuisia.

Pelastuslaitoksella ei ole toistaiseksi tietoa palon syttymissyystä.

”Poliisi kävi paikalla kiertämässä ja kuvaamassa. Alueella on valvontakameroita, joiden tallenteisiin poliisi yrittää päästä käsiksi, jotta nähdään onko rakennuksen lähellä liikkunut joku. Muuta on vielä mahdoton sanoa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut