Orpo ei ota vielä kantaa mahdollisiin hallituspohjiin – Neuvottelut käyntiin ehkä vapun jälkeen

Eduskuntaryhmät antoivat vastauksensa hallitustunnustelijan kysymyksiin tiistaina.

Hallitustunnustelija Petteri Orpo piti keskiviikkoiltapäivänä tiedotustilaisuuden eduskunnassa.

| Päivitetty

Hallitustunnustelija Petteri Orpon (kok.) tavoite on, että hän voisi ilmoittaa hallituspohjan ennen vappua. Näin hallitusneuvottelut voisivat alkaa vapun jälkeen. Orpo kommentoi hallitustunnustelujen tilannetta eduskunnassa medialle keskiviikkona iltapäivällä.

Orpo ei ottanut vielä kantaa yksittäisten puolueiden vastauksiin eikä mahdollisiin hallituspohjiin. Hän sanoi kaikkien puolueiden vastausten vaativan vielä tarkentavia keskusteluja.

Kokoomus päättää vastausten ja ensi viikolla käytävien keskustelujen perusteella, mitkä puolueet etenevät varsinaisiin hallitusneuvotteluihin.

Ryhmät antoivat vastauksensa hallitustunnustelijan kysymyksiin tiistaina, ja Orpo on sen jälkeen perehtynyt niihin. Vastauksissa ei juuri ollut yllätyksiä puolueiden aiempiin linjauksiin. Perusporvarihallitukseen soviteltujen perussuomalaisten ja RKP:n näkemykset erityisesti maahanmuutto­kysymyksistä vaikuttavat olevan kaukana toisistaan.

Keskusta asemoi itsensä oppositioon ja jätti käytännössä vastaamatta tunnustelukysymyksiin. Myös vasemmistoliiton vastauksista näkyi, että puolue tuskin mahtuu kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut