Pääsiäisen paluu­liikenteessä on tänään vilkkainta – Valtaväylät pääosin sulia, mutta öisin teillä voi yhä olla jäätä

Autoilijat pääsevät taittamaan matkaa poutaisessa kevätsäässä.

Pääsiäisen liikennettä Länsiväylällä Helsingissä kiirastorstaina.

Pääsiäisen paluuliikenne on sujunut tänään hyvin rauhallisesti ja ilman onnettomuuksia, kerrotaan liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin tieliikennekeskuksesta.

Iltapäivällä noin kello 14:n aikaan liikennetilanne ei tieliikennekeskuksen mukaan juuri eronnut normaalista viikonlopun paluuliikenteestä. Ruuhkia ei alkuiltapäivään mennessä ollut vielä syntynyt mihinkään.

Myös sunnuntaina paluuliikennettä oli tieliikennekeskuksen mukaan huomattavan vähän.

Ennusteen mukaan paluuliikenteen huippu ajoittuu maanantaille kello 12:n ja kello 20:n välille.

Poutainen sää on jatkunut tänään. Koko maassa on ollut selkeää tai puolipilvistä ja poutaa, eikä varoituksia huonosta ajokelistä ole voimassa.

Tieliikennekeskuksen mukaan päätiet ovat suurelta osin sulaneita ja kuivia.

Öisin teillä voi kuitenkin yhä olla jäätä, kun teiden varsilla olevista aurausvalleista valuu päivän aikana tielle vettä, joka sitten yöpakkasten tultua jäätyy.

Tieliikennekeskuksen mukaan on yhä runsaasti alemman tieverkon teitä, joista lumi ei ole vielä sulanut. Nämä tiet voivat päivällä sohjoontua ja yöaikaan jäätyä.

”Pohjoisemmasta Suomesta ja Itä-Suomen pohjoisista osista on tullut pääsiäisen aikaan aika paljon yhteydenottoja siitä, että tiet ovat sohjoontuneet. Etelässä ovat varmaan jo pienemmätkin tiet puhtaita”, tieliikennekeskuksesta kerrottiin sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut