Perussuomalaiset palaa EU-parlamentissa samaan ryhmään ruotsi­demokraattien kanssa

Perussuomalaisten mukaan uutta ryhmää ”yhdistää tinkimätön länsimaisen sivilisaation ja eurooppalaisen turvallisuuspoliittisen arkkitehtuurin puolustaminen”.

Perussuomalaisten europarlamentaarikot Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari kuvattiin Euroopan parlamentissa Strasbourgissa 2019.

Perussuomalaisten puoluehallitus on päättänyt, että perussuomalaiset vaihtaa europarlamentissa takaisin Euroopan konservatiivit ja reformistit -ryhmään (ECR). Asiasta kertoo perussuomalaisten äänenkannattaja Suomen Uutiset.

”Perussuomalaisten on EU-parlamentissa kuuluttava sellaiseen ryhmään, jonka jäsenpuolueita yhdistää tinkimätön länsimaisen sivilisaation ja eurooppalaisen turvallisuuspoliittisen arkkitehtuurin puolustaminen”, puolue perustelee asiaa.

Perussuomalaiset on ollut ECR-ryhmässä aiemmin europarlamenttikaudella 2014–2019. Vuonna 2019 puolue siirtyi uuteen, oikeistopopulististen ja EU-kriittisten edustajien ryhmään nimeltään Identiteetti ja demokratia (ID).

Perussuomalaiset korostaa, että sen mielestä ”länsimaiden on vastattava tehokkailla koordinoiduilla toimenpiteillä autoritääristen Venäjän ja Kiinan haasteeseen”.

Tätä tavoitetta perussuomalaiset kokee voivansa edistää parhaiten ECR:n jäsenenä.

Puolue nostaa lisäksi esiin, että samaan ryhmään kuuluu esimerkiksi ruotsidemokraatit. Puolueet ovat tehneet tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Ruotsin ja Suomen parlamenttivaalikampanjoinnissa.

Perussuomalaisten europarlamentaarikkoina ovat toimineet Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari. Huhtasaari tuli kuitenkin sunnuntaina valituksi kansanedustajaksi ja on kertonut jättävänsä tehtävän europarlamentaarikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut