”Kesto­kykyni on ollut koetuksella” – Näin Marin perusteli väistymistään johdosta

Marin piti tiedotustilaisuuden keskiviikkona kello 11. Julkisuudessa oli spekuloitu Marinin poliittisella tulevaisuudella.

| Päivitetty

Pääministeri Sanna Marin ei aio jatkaa sdp:n puheenjohtajana. ”On aika astua riviin ja pois puheenjohtajan paikalta”, Marin sanoo.

Uusi puheenjohtaja valitaan ensi syyskuussa järjestettävässä puoluekokouksessa.

Marin kertoo jatkavansa rivikansanedustajana. Marin kertoo odottavansa rauhallisempaa elämää puheenjohtajan vastuun päättyessä. ”Minulla on ollut suuri kunnia johtaa hallitusta pääministerinä viimeiset neljä vuotta. Ajat ovat olleet poikkeuksellisia. Oma kestokykyni ja kantokykyni on ollut koetuksella. Päällimmäisenä on kuitenkin kiitollisuus, että olen saanut tehdä työtä yhdessä hallituskumppaneiden kanssa.”

Marin sanoo, ettei pidä todennäköisenä mahdollista ministerinsalkkua. Marinin edustama sdp sai eduskuntavaaleissa kolmanneksi eniten paikkoja eduskuntaan. Julkisuudessa on pohdittu, lähteekö vaalit voittanut kokoomus muodostamaan enemmistöhallitusta sdp:n vai vaaleissa toiseksi eniten paikkoja saaneen perussuomalaisten kanssa. Marinin mukaan sdp on valmis hallitukseen.

Marin ei myöskään ole käytettävissä sdp:n ehdokkaana presidentinvaaleihin.

Sdp:n puheenjohtaja ja pääministeri Sanna Marin piti keskiviikkona kello 11 mediatilaisuuden. Tilaisuus järjestettiin eduskunnan valtiosalissa Helsingissä. Välitäime ISTV:n suoran lähetyksen tässä jutussa.

Etukäteen ei kerrottu, mitä aihetta mediatilaisuus koskee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut