Mies ammuttiin kadulle keskellä päivää – Raumalaislähtöiselle 55-vuotiaalle kehonrakentajalle luetaan keskiviikkona murha­syyte

Epäilty mies on myöntänyt aseen käyttämisen, mutta vedonnut hätävarjeluun. Hänen epäillään joutuneen kiristyksen uhriksi.

Henkirikos tapahtui keskellä päivää Puotilan venesataman läheisyydessä viime vuoden marraskuussa.

Helsingin Puotilassa marraskuussa keskellä päivää tapahtuneen ampumisen käsittely alkaa keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Murhasta syytetään 55-vuotiasta raumalaislähtöistä miestä. Helsingin Sanomien tietojen mukaan miehellä on taustallaan useita tuomioita. Syytetty on ansioitunut kehonrakennus­kisoissa ja työskentelee turvallisuusalalla.

Syyttäjän mukaan epäilty on myöntänyt aseen käyttämisen, mutta vedonnut hätävarjeluun.

Sekä epäillyllä että syytteessä olevalla miehellä on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Lue lisää: Puotilan murhasta vangittu raumalaismies on ollut epäiltynä huumekaupasta – ampumisessa kuollut mies oli saanut pitkän linnatuomion

Lue lisää: Puotilan ammuskelusta epäilty on satakuntalaislähtöinen SM-tason kehonrakentaja – Tapahtumien taustalla rikollisten välienselvittely

Ampuminen tapahtui Puotilan venesataman lähistöllä Meripellontiellä. Vuonna 1988 syntynyt uhri kuoli tapahtumapaikalle. Silminnäkijöiden mukaan uhri oli lyyhistynyt keskellä ajoväylää, jossa häntä yritettiin elvyttää. Teosta epäilty mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Uhri on aiemmin saanut tuomion alamaailman velanperintään liittyvästä ryöstöstä.

Myös Puotilan ampumisen motiivi saattaa liittyä velanperintään.

Poliisin esitutkinnan mukaan uhri ja toinen henkilö olivat kiristäneet ampujaa useiden kuukausien ajan uhkailemalla ja lievää väkivaltaa käyttäen. Esitutkinnassa ei saatu näyttöä siitä, että kiristäjät olisivat saaneet 55-vuotiaalta mieheltä omaisuutta kiristyksen seurauksena.

MTV:n uutisten tietojen mukaan kaikki kolme miestä liittyvät lakkautettuun rikollis­järjestöön United Brotherhoodiin (UB). Murhasta epäilty ja uhri eivät MTV:n uutisten mukaan olleet UB:n jäseniä, mutta heillä on ollut ”tiiviit yhteydet” ryhmään. Kolmas, kiristykseen osallistunut mies taas on ollut UB:n jäsen. Hänen osaltaan keskiviikon oikeudenkäynnissä käsitellään ampujaan kohdistunutta kiristystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut