Tehdasalueella suuri tulipalo – Sammutustyöt yhä käynnissä

Hitachi Energyn rakennuksessa syttyi tulipalo keskiviikkona alkuiltapäivästä, kun rakennuksen lattialle oli valunut muuntajaöljyä. Kaikki ihmiset pääsivät turvallisesti pois rakennuksesta, mutta sammutustyöt ovat yhä käynnissä.

| Päivitetty

Vaasassa Strömberg Parkin tehdasalueella on suuri tulipalo. Pohjanmaan pelastuslaitos tiedotti palosta osoitteessa Strömbergin puistotie 15 noin kello 13.

Tulipalo sattui Hitachi Energy Finlandin oy:n rakennuksessa. Pelastuslaitos sammuttaa tulipaloa vieläkin, kertoo palomestari Johan Sandell noin kello 18. Tulipalossa ei ole enää leviämisvaaraa, vaan se on saatu rajattua. Paikalla on edelleen 14 yksikköä.

Rakennukseen tehtiin vaahtoisku, kertoo Sandell. Tulta ei silti olla saatu kokonaan talttumaan. Rakennuksessa palaa muuntajaöljyä, jota on valunut rakennuksen lattialle, Sandell kertoo. Pelastajia ei päästetä enää rakennukseen.

Sandell arvioi noin kello 18, että pelastus­laitoksen tehtävä kestää vielä tunteja. Hätäkeskuslaitoksen antama vaaratiedote ei ole enää voimassa, vaan vaara on tässä vaiheessa jo ohi. Hätäkeskuslaitos varoitti aiemmin myrkyllisestä savusta ja kehotti ihmisiä suojautumaan sisälle, sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmastointi.

Vaasassa Strömberg Parkin tehdasalueella on suuri tulipalo.

”Savun muodostus on nyt niin pientä, että ei ole vaaraa ulkopuolisille.”

Palon syttymissyy ei ole toistaiseksi selvillä, kertoo Sandell.

Hitachi Energyn pääluottamusmies Jani Kujala kertoi alkuiltapäivästä, että kaikki rakennuksessa olleet henkilöt oli saatu turvallisesti pois alueelta, eikä tulipalossa tullut henkilövahinkoja. Kujala ei itse ollut paikalla, kun tulipalo syttyi. Hän kuuli, että tilanne paikalla oli kaoottinen. Hän ei tiennyt tulipalon syttymissyytä.

Viestintäjohtaja Jaana Nikkari kertoi, että tehtaassa työskentelee yhteensä noin 200 ihmistä. Hitachi Energy on hänen mukaansa aloittanut kartoitustyön, kuinka mittavista vahingoista tulipalossa on kyse. Yrityksellä on Suomessa työntekijöitä yhteensä 600.

Silminnäkijä Ahti Hanikka kertoi, että lähistöllä oli muutamia kymmeniä seuraamassa, kun tulipaloa sammutettiin. Paikalle olleet ihmiset eivät olleet paniikissa, Hanikka kuvaili.

Hanikka kertoi, että tulipalosta ei näyttänyt olevan mitään välitöntä vaaraa ihmisille. Hän kertoi nähneensä, kun tehtaan kattorakenteet olivat tulessa. Näytti myös siltä, että tehtaan rakennuksen seinät olivat vaurioituneet ja halkeilleet ylhäältä.

Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Pelastuslaitos tiedotti noin puoli kolmen aikaan, että paikalla on 19 yksikköä. Hanikka kertoo nähneensä paikalla myös nosturin.

Alueelta nousee runsaasti savua.

Pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrottiin aiemmin, että tulipalo olisi ABB:n tehdasalueen FF-rakennuksessa. Kyseinen rakennus on Hitachi Energyn muuntajatehtaan käytössä.

Alueelta jaetuissa videoissa ja kuvissa näkyy, miten alueelta nousee runsaasti savua ja näkyy liekkejä. Tulipalosta jaettiin tulipalon alkuvaiheessa Twitteriin video, jossa näkyy liekkejä ja runsaasti savua.

Oikaisu 29.3. kello 16.50: Silminnäkijän sukunimi on Hanikka, ei Hannikka. Hänen havaintoaan tarkennettu. Paikalla oli muutamia kymmeniä ihmisiä, mutta ei niin monta, etteikö paikalla olisi tilannetta nähnyt.

Oikaisu 29.3. kello 18.56: Jutussa luki aiemmin, että ABB:n FF-rakennus on Hitachi Energyn omistuksessa. Tosiasiassa se on Hitachi Energyn käytössä.

Päivitetty kauttaaltaan 29.3.2023 kello 19.09.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut