Sauli Niinistö tuomitsee Ben Zyskowicziin kohdistuneen pahoinpitelyn: ”Raukkamainen hyökkäys”

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz pahoinpideltiin lauantaina Itäkeskuksessa.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz Helsingissä 5. helmikuuta 2023.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicziin kohdistuneeseen pahoinpitelyyn reagoitiin lauantaina nopeasti sosiaalisessa mediassa. Zyskowiczin kimppuun hyökättiin Helsingin Itäkeskuksessa lauantaina.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi uutista Twitterissä ja kuvailee tilannetta raukkamaiseksi hyökkäykseksi. ”Vihanpito, uhkailu saati väkivalta vaalikentillä ovat loukkaus myös kansanvaltaa vastaan”, Niinistö kirjoittaa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puolestaan kuvailee hyökkäystä Twitterissä hyökkäystä äärimmäisen vakavaksi vaalirauhan kannalta. Tuomitsemme häirinnän jyrkästi, Orpo kirjoittaa.

”Olemme järkyttyneitä ja vihaisia eduskunnan tukipilariin Ben Zyskowicziin kohdistuneesta hyökkäyksestä. Ben on onneksi fyysisesti kunnossa”, Orpo kirjoittaa. ”Ehdokkaiden vapaa vaalityö on demokratiamme perusta.”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kuvailee tapahtunutta järkyttäväksi ja täysin tuomittavaksi. ”Kaikilla pitää olla oikeus kampanjoida rauhassa, ilman uhkaa väkivallasta. Hyökkäys ehdokasta kohtaan on hyökkäys demokratiaa kohtaan”, Marin kirjoittaa Twitterissä.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kommentoi Twitterissä, että uutinen pahoinpitelystä on järkyttävä. ”Poliittinen väkivalta on tuomittavaa kaikissa sen muodoissa. Voimia toipumiseen ja vaalityöhön Ben”, Ohisalo kirjoittaa.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kuvailee Twitterissä uutista järkyttäväksi ja vakavaksi. Saarikon mukaan ”turvallinen vaalityö ja demokraattiset oikeudet kuuluvat jokaiselle”.

Myös politiikan ulkopuolelta reagoitiin uutiseen. Esimerkiksi Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo kirjoittaa Twitterissä: ”Politiikan tekemisen rauha on yhteiskuntarauhan olennainen mittari”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut