Veturinkuljettajien työriitaan etsitään ratkaisua viikonlopun aikana, kertoo valtakunnansovittelija

Jos ratkaisua ei löydetä, junaliikenne pysähtyy toistaiseksi maanantaista alkaen 20. maaliskuuta.

Valtakunnansovittelija kuvailee veturinkuljettajien tehtäviä koskevan työriidan tilannetta vaikeaksi. Kuvituskuva.

17.3. 9:45

Veturinkuljettajien työriitaan etsitään ratkaisua viikonlopun aikana, kertoo STT:lle valtakunnansovittelija Anu Sajavaara.

Hänen mukaansa ratkaisun etsiminen voi jatkua sunnuntaille saakka. Keskusteluja ei todennäköisesti jatketa enää perjantaina.

Sajavaara kuvailee työriidan tilannetta erittäin vaikeaksi.

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi tilanteesta perjantaiaamuna myös Twitterissä.

Junaliikenteen pysäyttävä lakko uhkaa alkaa maanantaina.

Rautatiealan Unionin (RAU) edustajisto hylkäsi veturinkuljettajien tehtäviä rautatieliikenteessä koskevan työehtosopimuksen neuvottelutuloksen torstaina.

Jos ratkaisua ei löydetä, junaliikenne pysähtyy toistaiseksi maanantaista alkaen 20. maaliskuuta. Alkavalle lakolle ei ole siis ilmoitettu päättymispäivää.

VR tiedotti torstaina, että lakon toteutuessa kaikki kauko- ja lähijunat perutaan. Kuitenkin sunnuntai-iltana tai maanantain vastaisena yönä lähteneet junat ajetaan pääteasemille. Myös tavarajunat perutaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, VR kertoo tiedotteessa.

”VR palauttaa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. Jos liput haluaa itse muuttaa toiseen ajankohtaan, se onnistuu maksutta perjantaista 17.3. alkaen”, VR ohjeistaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut