Lähes 30-kiloinen turska pääsi Suomen 2000-luvun ennätyskalarekisterin kärkeen

Troolari Madonnan verkolla Ahvenanmaalta 9.5.2022 pyytämä turska painoi perattuna 29,55 kiloa, mikä on uusi Suomen ennätys. Pituutta kalalla oli 141 senttimetriä.

13.3. 9:15

Suomen kuluvan vuosituhannen suurimmaksi kalaksi on kirjattu turska, jonka painoksi mitattiin 29,55 kiloa, ilmoittaa Kalatalouden Keskusliitto.

Viime toukokuussa saatiin verkolla Luonnonvarakeskuksen ja Ahvenanmaan maakunnan hallituksen tutkimushankkeessa 141 senttimetriä pitkä, 29,55 kilon painoiseksi mitattu turska. Ennätyskala oli itse asiassa vieläkin painavampi, sillä se punnittiin vasta perattuna.

Ennätyskalalautakunta hyväksyi kuluneen vuoden aikana yhteensä neljä uutta Suomen ennätystä.

Turskan lisäksi lajinsa suurimmaksi yltivät pasuri 0,98 kilon painollaan sekä 26 sentin pituinen nahkiainen (järvimuoto). Ennätyksen teki niin ikään 7,2 sentin mittainen idänsieraintokko, joka on uusi laji maamme ennätyskalalistalla.

Vapautettaville isoille kaloille päätettiin helmikuussa avata kokonaan uudet sarjat, joissa ennätys perustuu ainoastaan kalojen pituuteen.

Suomen ennätyskalarekisteri nollattiin 2000-luvulle tultaessa, ja ennätysten kirjaaminen aloitettiin alusta.

Otsikkoon ja tekstiin täsmennetty 14.3. kello 12.45, että uutisessa mainittu turska on 2000-luvun ennätysrekisterin suurin kala.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut