Presidentti Niinistö: Hornet-hävittäjien luovuttamisesta Ukrainaan ei ole ollut mitään puhetta

Pääministeri sanoi Kiovassa, että Suomessa voitaisiin keskustella käytöstä poistuvien hävittäjien luovuttamisesta Ukrainaan.

Presidentti Sauli Niinistö vierailee Yhdysvalloissa. Hänen mukaansa Suomen käytöstä poistuvien Hornet-hävittäjien luovuttamisesta ei ole ollut keskustelua.

11.3. 8:00

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen käytöstä poistuvien Hornet-hävittäjien luovuttamisesta Ukrainalle ei ole aiemmin keskusteltu.

”Asiasta ei ole ollut kenenkään kanssa mitään puhetta”, Niinistö kommentoi uutistoimisto STT:lle.

Niinistö vierailee paraikaa Yhdysvalloissa. Presidentin kanslia välitti hänen kommenttinsa sähköpostitse.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi perjantaina vierailullaan Kiovassa, että Suomen käytöstä poistuvien hävittäjien luovuttamista Ukrainaan voidaan arvioida.

Lue lisää: Suomen käytöstä poistuvien hävittäjien luovuttamista Ukrainaan voidaan arvioida, sanoi pääministeri Marin Kiovassa

Alkuillasta pidetyssä tiedotustilaisuudessa Marin sanoi, että keskusteluissa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa nousi esille Ukrainan tarve raskaammalle aseavulle. Marinin mukaan Ukrainan toivomista hävittäjistä voitaisiin käydä keskustelua myös Suomessa.

”Kyllä me voimme mielestäni käydä keskustelua myös Hornetien osalta, olisiko niitä mahdollista Ukrainaan luovuttaa ja millaista koulutusta se tarvitsisi rinnalle”, Marin sanoi.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kommentoi myöhemmin Iltalehdelle ja MTV:n uutisille, ettei hän tiennyt etukäteen Marinin aikeista puhua asiasta Kiovassa. Kaikkosen mukaan Suomi tarvitsee Hornetejaan vielä lähivuosina.

”Marin ei ole puhunut ajatuksesta kanssani etukäteen. Olisin toppuutellut häntä”, Kaikkonen sanoo.

Iltalehden mukaan Kaikkonen arvioi, ettei Marin ole myöskään keskustellut hävittäjien luovuttamisesta Puolustusvoimain komentajan Timo Kivisen kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut