Pääministeri Sanna Marin yllätys­vierailulla Kiovassa, tapasi presidentti Zelenskyin

Marin osallistui ukrainalaisen sotasankarin muistotilaisuuteen kiovalaisessa luostarissa. Vierailusta ei ilmoitettu julkisuuteen etukäteen turvallisuussyistä. Myös ympäristöministeri Maria Ohisalo vierailee Ukrainassa.

Pääministeri Sanna Marin tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin EU:n huippukokouksessa Brysselissä 9. helmikuuta.

10.3. 13:57

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja ympäristöministeri Maria Ohisalo (vihr.) ovat tänään vierailulla Ukrainassa, kertoo valtioneuvoston kanslia.

Marin on tavannut Kiovassa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin.

Valkovenäläinen oppositiomedia Nexta julkaisi kuvia Marinista ja Zelenskyistä yhden jälkeen iltapäivällä.

Nextan julkaiseman kuvan perusteella Marin kävi laskemassa kukkia Pyhän Mikaelin kultakupolisessa luostarissa Kiovassa. Luostarissa järjestettiin jäähyväisseremonia sodassa kuolleen ukrainalaissotilaan, Dmytro ”Da Vinci” Kotsjubailon, muistoksi.

Marin vierailee Kiovassa Ukrainan kutsusta. Pääministerin matkasta ei kerrottu etukäteen julkisuuteen turvallisuussyistä.

Ulkoministeriö kertoi tänään erillisessä tiedotteessa, että Suomi toimittaa Ukrainalle yhteensä 29 miljoonaa euroa humanitaarista apua ja kehitysyhteistyötukea.

Lue lisää: Suomi antaa Ukrainalle 29 miljoonaa euroa humanitaarista apua ja kehitysyhteistyötukea

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Marin vierailee Ukrainassa Venäjän hyökkäyssodan aikana. Toukokuussa Marin kävi Kiovan lisäksi tutustumassa Irpinin ja Butšan tuhoihin.

Marin ja Zelenskyi tapasivat toisensa lyhyesti myös helmikuussa järjestetyssä EU:n huippukokouksessa.

”On todella tärkeää käydä myös kasvotusten keskustelua Ukrainan tilanteesta. Ukraina tarvitsee niin humanitääristä kuin taloudellista tukea ja ennen muuta aseita ja raskaampaa aseistusta”, Marin sanoi tuolloin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut