Videot Ukrainan sodan raunioilla soittavasta sellististä koskettavat ympäri maailman – Suomessa kasvanut Lukas Stasevskij häpesi lapsena ukrainalaisuuttaan

Lukas Stasevskij valehteli teininä jopa sukunimensä, ettei kukaan arvaisi hänen olevan puoliksi ukrainalainen. Tässä jutussa hän kertoo, miten suhde toiseen kotimaahan mullistui, miksi sellon soittamiselle omistettu nuoruus alkoi tuntua järjettömältä ja miksi hän halusi Venäjän hyökätessä jäädä sodan keskelle Kiovaan.

Lukas Stasevskij ihmetteli ensin, mitä hyötyä raunioilla soittamisesta voisi kenellekään olla. Soitto on kuitenkin koskettanut vahvasti sekä paikallisia kuulijoita että ulkomaalaisia, jotka ovat katsoneet videoita Stasevskijn soitosta.

9.3. 17:00

Lukas Stasevskij istuu tamperelaiskahvilassa koskematon leipä edessään ja tuntee olevansa väärässä paikassa.

Suomalaisukrainalainen sellisti on tullut Kiovasta Suomeen soittamaan pelimusiikkikonsertin ja markkinoimaan Game music collectiven uutta albumia. Pelimusiikin konserttisalikelpoiseksi nostanut kokoonpano on ollut Stasevskijlle intohimo, jonka vuoksi hän vuokrasi ystäviensä kanssa takavuosina jopa Finlandia-talon omalla riskillään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut