Turvatarkastukset helpottuvat Helsinki-Vantaalla: muutos mahdollistaa kosmetiikan ja juomien ottamisen käsi­matka­tavaroihin

Uusien turvatarkastuslaitteiden ansiosta käsimatkatavaroissa voi kuljettaa yli desilitran nestepakkauksia.

Turvatarkastuslaitteet korvataan uusilla, mikä mahdollistaa kosmetiikan ja juomien ottamisen käsimatkatavaroihin. Kuvassa käsimatkatavaroiden läpivalaisulinja ja vartaloskanneri Finavian mediatilaisuudessa Helsinki-Vantaan lentokentällä 22. maaliskuuta 2022.

7.3. 14:03

STT

Lentomatkustajien turvatarkastukset helpottuvat Helsinki-Vantaalla, kertoo lentoasemayhtiö Finavia. Muutos mahdollistaa esimerkiksi normaalikokoisten kosmetiikkatuotteiden ja juomapullojen ottamisen mukaan lennolle käsimatkatavaroihin.

Helsinki-Vantaan lentoaseman loputkin turvatarkastuslaitteet korvataan kesään mennessä uusilla laitteilla, joiden ansiosta matkustajat voivat kuljettaa käsimatkatavaroissa myös yli desilitran nestepakkauksia.

”Vastaavaa uutta teknologiaa on toistaiseksi käytössä vain hyvin harvoilla isoilla Euroopan kentillä ja joillakin Yhdysvaltojen lentoasemilla”, sanoo Finavian turvatoiminnoista vastaava johtaja Ari Kumara tiedotteessa.

Finavia kertoo, että Helsinki-Vantaalla on kesään saakka käytössä rinnakkain sekä uusia että vanhoja turvatarkastuslaitteita. Sen vuoksi matkustajia suositellaan noudattamaan toistaiseksi nykyisiä käsimatkatavaroiden pakkausohjeita, joiden mukaan nesteitä voi viedä matkustamoon korkeintaan desilitran pakkauksissa.

Uudistus koskee vain Helsingistä lähteviä matkustajia. Nesterajoitukset koskevat edelleen Finavian alueellisilta lentoasemilta lähteviä matkustajia sekä Helsinki-Vantaalle EU-maiden ulkopuolelta saapuvia ja konetta vaihtavia matkustajia.

Jo vuosi sitten Helsinki-Vantaalla otettiin käyttöön turvatarkastusteknologiaa, jonka ansiosta nesteitä ja elektroniikkaa ei ole tarvinnut enää ottaa pois käsimatkatavaroista turvatarkastuksessa. Finavian mukaan tämä on nopeuttanut turvatarkastuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut