Sofi Oksanen kritisoi Käärijän Kreml-mielisiä some­seuraamisia: ”Kommentointi kertoo, mitä mieltä oikein on”

Sosiaalisessa mediassa on jo aiemmin päivitelty sitä, että Käärijän tilillä seurattiin Kreml-mielistä Valta kuuluu kansalle -puoluetta. ”Tiedän totuuden ajatuksistani enkä ole tilivelvollinen kenellekään”, Käärijä sanoi aiemmin.

”En ollut varautunut, että ihmisillä on aikaa stalkata, mitä Instagram-tilejä seuraan”, Jere Pöyhönen sanoi torstaina julkaistussa haastattelussa. Kirjailija Sofi Oksanen arvostelee Suomen euroviisuedustajan toimintaa sosiaalisessa mediassa.

3.3. 18:20

Finlandia-palkittu kirjailija Sofi Oksanen arvostelee Suomen euroviisuedustajan toimintaa sosiaalisessa mediassa. Torstai-iltana julkaisemassaan Twitter-päivityksessä hän kuvailee Käärijän seuraavan ”Kremliä somessa” ja pitävän asiaa ”yhdentekevänä”.

Käärijän, oikealta nimeltään Jere Pöyhösen, someseuraamisia on jo aiemmin ihmetelty. Esimerkiksi Jodelissa on päivitelty sitä, miten Käärijän tilillä seurataan Kreml-mielistä ja koronatoimia vastustavaa Valta kuuluu kansalle -puoluetta. Aiheesta seuranneen kohun ja UMK-voiton jälkeen VKK poistui Käärijän seurattavien listalta.

Kritiikkiin yhtyi aiemmin myös sotahistorioitsija ja suomenkielistä Ukrainan sodan tilannekarttaa päivittävä Emil Kastehelmi. Hän kuitenkin poisti alkuperäisen twiittinsä myöhemmin perustellen poistoa Twitterissä sillä, että ”misinformaation muokkaamat epäilykseni henkilön kannoista” oli ”esitetty kohtuuttoman jyrkkinä”.

Oksanen linkitti julkaisuunsa Ylen artikkelin, jonka mukaan venäläinen syyttäjä vaatii vankeutta opiskelijalle, joka arvosteli Venäjän Ukrainassa käymää sotaa Telegram-kanavallaan.

Pelkkä seuraaminen ei tarkoita kannatusta, mutta ”seuraamisvalikoimansa kommentointi kertoo jo sitten siitä, mitä mieltä oikein on”, Oksanen katsoo.

Hän viittaa kommentteihin, jotka Pöyhönen antoi Iltalehdelle viime viikon sunnuntaina. Iltalehti uutisoi aiemmin myös Oksasen kommenteista.

”En mä halua ottaa kantaa poliittisiin juttuihin, ja musta on sääli, jos joku kyttää mitä joku seuraa. Noihan on ihan yhdentekeviä asioita. Mä seuraan paljon erilaisia juttuja, eikä niille ole välttämättä mitään syytä”, Pöyhönen sanoi viime viikolla Iltalehdelle.

Pöyhönen puhui aiheesta myös torstaina julkaistussa HS:n laajassa haastattelussa.

”En ollut varautunut, että ihmisillä on aikaa stalkata, mitä Instagram-tilejä seuraan. Tai että sen perusteella tehdään päätelmiä mun poliittisista aatteistani. Kun tämä tapahtui, tuli sellainen olo, että olenko oikeasti näin kiinnostava. Onko teillä tähän aikaa?” Pöyhönen sanoi.

”Lopulta mulle on ihan sama, mitä musta puhutaan. Mä tiedän totuuden ajatuksistani enkä ole tilivelvollinen kenellekään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut