AKT hylkäsi sovintoehdotuksen, lakko jatkuu

AKT:n lakot satamissa ja kuljetusalalla alkoivat keskiviikkona.

Sovittelija Leo Suomaa (vas.), Satamaoperaattorit ry:n toimitusjohtaja Juha Mutru sekä AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko (oik.) sovittelivat lakkoa valtakunnansovittelijan toimistossa 14. helmikuuta 2023.

19.2. 20:25 | Päivitetty 19.2. 22:13

Helsinki

AKT on hylännyt ahtausalan työriitaan annetun sovintoehdotuksen. Satamaoperaattorit hyväksyi sovintoehdotuksen. Ahtausalan lakko jatkuu toistaiseksi.

Ahtausalan työriidassa annettiin sunnuntaina sovintoehdotus, valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä.

Työntekijöitä edustava Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ja työnantajapuolen Satamaoperaattorit ry antoivat vastauksensa ehdotukseen sunnuntaina kello 22.

Työriitaa soviteltiin sunnuntaina iltapäivästä saakka. Sovintoehdotuksen antoi sovittelija Leo Suomaa.

AKT:n lakot satamissa ja kuljetusalalla alkoivat keskiviikkona. Ahtausalan lakolle ei ole ilmoitettu takarajaa, joten se jatkuu kunnes sopu syntyy.

Lakko myös kuljetusalalla

AKT:lla on käynnissä lakko myös kuorma-autoalalla ja säiliöauto- ja öljytuotealalla sekä terminaalitoiminnassa.

Viimeksi työriitoihin annettiin sovintoehdotukset tiistaina ennen lakon alkamista. AKT hylkäsi sovintoehdotuksen. Tuolloin puheenjohtaja Ismo Kokko sanoi, että sovintoehdotukset olivat sekä tekstien että palkankorotusten osalta riittämättömiä.

Lakot koskevat kaikkiaan noin 9 000:ta työntekijää ja vaikuttavat laajasti Suomen ulkomaankauppaan ja moniin kuljetuksiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut