”Olemme erittäin tyrmistyneitä” – Joku katkaisi yöllä laskettelu­rinteen hissi­vaijerin Virroilla

Vaijerin katkaiseminen aiheuttaa rinnetoiminnan keskeyttämisen ja useiden kymmenien tuhansien eurojen vahingon.

Pukkivuoren hiihtokeskus jakoi lauantaina kuvan katkotusta vaijerista.

18.2. 21:30

Virrat

Joku on katkaissut laskettelurinteen hissivaijerin Pukkivuorella Virroilla.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti lauantaina, että vaijeri katkaistiin perjantain ja lauantain välisenä yönä. Perjantaina illan viimeinen työntekijä oli lähtenyt rinnealueelta kello 20.20, ja aamulla ensimmäinen työntekijä oli tullut töihin puoli kahdeksalta.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä vahingontekona.

”Vaijerin katkaiseminen aiheuttaa rinnetoiminnan keskeyttämisen ja useiden kymmenien tuhansien vahingon rinnetoiminnasta vastaavalle taholle”, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Myös Pukkivuoren hiihtokeskus tiedotti Facebook-sivuillaan tapahtuneesta. Hiihtokeskus kertoo, että rinne joudutaan pitämään toistaiseksi suljettuna.

”Emme voi muuta kuin todeta, että olemme erittäin tyrmistyneitä, että joku haluaa tehdä tämmöistä ilkivaltaa. Pukkivuoressa liikkuvat ja viettävät aikaa meidän omat virtolaiset lapsemme ja nuoremme. – – On sanomattakin selvää, että Pukkivuoressa olisi ollut nyt käsillä talven vilkkaimmat hiihtolomaviikot – tästä ilkivallanteosta aiheutuu meille merkittävät tappiot”, hiihtokeskus kirjoittaa.

Laskettelurinne on Virtain Kiekko-Karhujen ylläpitämä, ja Pukkivuoren tuotoilla katetaan Kiekko-Karhujen toimintaa. Talvella rinne on kiekkoseuran tärkein varainhankintakeino.

Poliisi pyytää tapahtuneesta ja mahdollisista tekijöistä havaintoja. Havainnot voi lähettää osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Vihjeet pyydetään otsikoimaan ”Pukkivuori 17. 18.2.2023”.

Myös hiihtokeskus pyytää havaintoja ja lupaa jopa maksaa ”ratkaisevasta vihjeestä tuntuvan palkkion”.

”Teemme kaikkemme, että saamme vaijerin vielä tälle talvelle kuntoon ja Pukkivuoren taas auki”, hiihtokeskus kirjoittaa.

Pukkivuoren laskettelurinne sijaitsee Virtain hyvinvointipuiston yhteydessä. Kuva syyskuulta 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut