Helsingin Ullanlinnassa vaimonsa taposta epäiltyä lääkäriä epäillään myös murhan yrityksestä

Epäilty murhan yritys on tapahtunut elokuussa 2021. Mies ajoi samana päivänä perhe kyydissä autonsa mereen.

Henkirikoksesta epäillyn tekijän kerrostaloasunnon ovi Helsingin Ullanlinnassa 18. joulukuuta 2022.

17.2. 11:45

STT

Helsingin Ullanlinnassa vaimonsa taposta epäiltyä lääkäriä epäillään myös murhan yrityksestä. Epäilty teko on tapahtunut elokuussa 2021. Poliisi vaatii 48-vuotiasta miestä vangittavaksi tänään uudesta rikosepäilystä. Vangitsemisistunto järjestetään Helsingin käräjäoikeudessa yhdeltä.

Mies on ollut vangittuna joulukuusta lähtien henkirikosepäilyn vuoksi. Vangitsemisistunto pidettiin tuolloin Auroran sairaalassa. Poliisi epäilee, että mies tappoi vaimonsa pariskunnan yhteisessä kodissa aamuyöllä perjantaina 16. joulukuuta. Naisesta oli tehty katoamisilmoitus perjantaina.

Vuonna 1975 syntynyt nainen löytyi kuolleena lauantaina 17. joulukuuta aamulla, kun epäilty oli siirtämässä uhrin ruumista autoon.

Epäilty on ollut aiemmin rikoksesta epäiltynä jutussa, jossa hänen ajamansa auto putosi mereen Helsingin Kauppatorilla 19. elokuuta 2021. Tapahtumapäivä täsmää käräjäoikeuden murhan yritystä koskeviin vangitsemistietoihin, mutta tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen ei kommentoi, onko kyse samasta tapahtumasta.

”Olen syyttänyt itseäni”, mies sanoi kuulustelussa

Mereen pudonneessa autossa oli tapahtumahetkellä yhteensä kuusi ihmistä, mukaan lukien nainen, jonka taposta miestä nyt epäillään. Lisäksi autossa oli kaksi miehen ja kaksi naisen lasta. Kaikki saatiin pelastettua.

Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan mies sanoi kuulusteluissa, että kyseessä oli vahinko. Hänen mukaansa auto oli hänelle vieras, mistä syystä hän ilmeisesti oli unohtanut vaihtaa peruutusvaihteen.

”Siinä sitten sähläsin jotain ja meni ilmeisesti väärä vaihde päälle. Olin laittavinani pakin päälle, mutta auto lähtikin eteenpäin, kun painoin kaasua. En pystynyt pysäyttämään autoa ja menin paniikkiin tilanteessa. Minulla on selkeät muistikuvat vasta, kun auton keula osui veteen ja tuulilasi meni rikki”, hän sanoi poliisille.

”Tilanne on ollut todella traumaattinen, ja olen syyttänyt itseäni tilanteesta. Kenellekään ei onneksi tullut vakavampia vammoja tilanteessa.”

Myös nainen sanoi kuulustelussa mereen ajon olleen vahinko.

”Auto oli ihan tuntematon ja se oli täysin puhdas vahinko, että auto lähti eteenpäin eikä peruuttamaan taaksepäin.”

Muilla autossa olleilla ei ollut vaatimuksia asiassa, joten poliisi määräsi miehelle sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja päätti tutkinnan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut