Otkes ei ala tutkia Tahkolla sattunutta naiskaksikon kuolemaa, poliisilla ei rikosepäilyä

Savon Sanomien mukaan henkensä menettivät äiti ja tytär, jotka olivat pitäneet ruokavaunua auki myöhään yöhön.

Tahkolla tapahtuneiden kuolemien alkuselvitys johti päätökseen, että Otkes ei lähde mukaan tutkintaan.

16.2. 18:51

Kuopio

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) ei ala tutkia Kuopion Tahkolla ilmi tullutta kahden naisen kuolemaa. Otkesista kerrottiin STT:lle torstaina, että se päätyi kuolemien alkuselvityksessä poliisin kanssa tulokseen, että Otkes ei lähde mukaan tutkintaan.

Poliisi tiedotti keskiviikkona, että kaksi kadonneiksi ilmoitettua naista olivat löytyneet Kuopion Nilsiästä. Savon Sanomat uutisoi torstaina, että kuolleet olivat 43-vuotias nainen ja tämän 24-vuotias tytär. Asiasta kertoi lehdelle 43-vuotiaan sisar, jonka mukaan naiset olivat pitäneet ruokavaunua auki Tahkolla lauantain 4. helmikuuta puolelle aamun tunteihin saakka, minkä jälkeen heihin ei saatu mitään yhteyttä.

”He makasivat siellä ruokavaunun lattialla aivan rauhallisen näköisenä. Siellä oli varmaan ollut häkää, eivätkä he tienneet siitä. Olivat ehkä vain tunteneet olonsa väsyneeksi ja menneet ruokavaunun lattialle makaamaan”, sisko pohti Savon Sanomille.

Hänen mukaansa siskontyttären lähettämässä videossa näkyi, että kaksikko oli Tahkolla.

”Kun poliisi näki tämän videon, poliisit lähtivät etsimään sieltä ja löysivätkin heidät pian”, sisar lisäsi.

Tutkinnanjohtaja Tiina Borg Itä-Suomen poliisista ei kommentoinut eikä vahvistanut lehdelle tietoja siitä, miten etsinnät etenivät.

Kuolleina vaunussa viitisen vuorokautta?

Naisten kuolemaan ei poliisin mukaan epäillä liittyvän rikosta, vaan tutkintaa jatketaan kahtena kuolemansyyn selvittämisenä.

Tutkinnanjohtaja Borg kertoi, että naiset löytyivät Tahkon keskustasta parkkipaikalta. Naisia ei löydetty autosta, mutta sen tarkemmin tutkinnanjohtaja ei kertonut löytöpaikasta, koska se koskettaa kuolemansyyntutkintaa.

Lisäksi Borg korosti vainajien yksityisyyden suojaa.

Poliisi sai viime viikon keskiviikkona ilmoituksen kahdesta kadonneesta naisesta. Seuraavana päivänä poliisi löysi heidät kuolleina Nilsiästä.

Helsingin Sanomien mukaan poliisi löysi naiset kuolleina parkkipaikalta noin viisi vuorokautta heidän kuolemansa jälkeen. HS:n mukaan naisista nuorempi omisti ruokavaunuyrityksen, jonka vaunu oli ollut kyseisellä parkkipaikalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut