Vasemmistoliiton puoluetoimistolle tuli räjähdettä muistuttava paketti, joka todettiin vaarattomaksi

Poliisi tutkii asiaa laittomana uhkauksena.

Poliisi tyhjensi ja eristi vasemmistoliiton puoluetoimiston Helsingin Sörnäisissä torstaina aamulla.

16.2. 17:19

Helsinki

Poliisi tarkisti torstaina epäilyttäviä lähetyksiä kolmen puolueen puoluetoimistoilla Helsingissä.

Aamulla poliisi tyhjensi ja eristi vasemmistoliiton puoluetoimiston Helsingin Sörnäisissä. Puoluetoimistolle oli aamuyhdeksän jälkeen tullut postin mukana paketti, jota pidettiin epäilyttävänä. Poliisin mukaan paketin sisältö muistutti räjähdettä, mutta se todettiin vaarattomaksi. Poliisi tutkii asiaa laittomana uhkauksena.

Tutkinnanjohtaja Patrik Karlsson kertoi, että poliisi selvittää vielä muun muassa sitä, kuka paketin on lähettänyt.

”Ei ole kirjattu epäiltyä tälle jutulle vielä”, hän sanoi torstaina iltapäivällä.

Laittomalla uhkauksella tarkoitetaan toisen uhkaamista rikoksella olosuhteissa, joissa tällä on perusteltu syy pelätä oman tai toisen turvallisuuden olevan vakavassa vaarassa. Siitä voidaan tuomita enintään kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Kd:n ja kokoomuksen lähetykset mainostuotteita

Myöhemmin päivällä poliisi sai ilmoitukset epäilyttävistä lähetyksistä myös kristillisdemokraattien ja kokoomuksen puoluetoimistoilta. Kristillisdemokraattien puoluetoimistolle Alppilassa saapunut paketti ja kokoomuksen puoluetoimistolle Töölössä saapunut kirjekuori todettiin nekin vaarattomiksi.

Tutkinnanjohtaja Karlsson kertoi STT:lle, että vasemmistoliiton puoluetoimistolle saapuneen paketin jälkeen poliisi kehotti muita puoluetoimistoja tarkkaavaisuuteen.

”Vasemmistoliiton paketti vaikutti ihan oikealta räjähteeltä tai vastaavalta esineeltä, niin päätimme laittaa muillekin puoluetoimistoille viestiä, että he pitävät silmänsä auki, jos näitä samoja olisi lähetetty muillekin.”

Karlssonin mukaan tiedossa oli, että ilmoituksia voi tulla matalammalla kynnyksellä.

”Kristillisdemokraateilta tuli ilmoitus paketista, jossa oli lopulta mainostuotteita. Kirjaukset ehkä olivat sellaisia, ettei kukaan toimistolla tunnistanut sitä. Tämä herätti epäilykset.”

Karlsson sanoo, että myös kokoomuksen ilmoittama kirjekuori sisälsi mainostuotteita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut