HS-gallup: Kokoomuksen etumatka perussuomalaisiin pienenee, SDP kolmantena

Kolmen kärki on vain noin kahden prosenttiyksikön päässä toisistaan.

Perussuomalaisten Riikka Purra (vas.), SDP:n Sanna Marin ja kokoomuksen Petteri Orpo vaalitentissä 15. helmikuuta.

16.2. 12:38

Helsingin Sanomien tuoreen mielipidemittauksen mukaan kolmen suosituimman puolueen kannatusluvut ovat nyt parin prosenttiyksikön sisällä toisistaan.

Kokoomuksen kannatus on pienentynyt edellisestä mielipidemittauksesta, mutta se jatkaa edelleen suosituimpana puolueena 21,3 prosentin kannatuksellaan. Perussuomalaiset nosti kannatustaan 20 prosenttiin ja Sdp 19,2 prosenttiin.

Neljänneksi suosituin puolue on keskusta 9,6 prosentin kannatuksella. Sen jälkeen tulee vihreät 9,4 prosentin kannatuksella.

Mielipidemittauksessa vasemmistoliiton kannatus oli kahdeksan prosenttia, RKP:n 4,4 prosenttia, kristillisdemokraattien 3,9 prosenttia sekä muiden 2,2 prosenttia. Liike Nyt:iä äänestäisi tällä hetkellä kaksi prosenttia vastaajista.

Kantar Public toteutti tutkimuksen Helsingin Sanomien toimeksiannosta. Tutkimusaineisto kerättiin tammikuun 16. päivän ja helmikuun 10. päivän välillä. Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse noin 2 400 henkilöä.

Otos edustaa Suomen 18–79-vuotiasta väestöä pois lukien Ahvenanmaan maakunnassa asuvat. Otos muodostettiin monivaiheisella ositetulla otannalla.

Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa isoimpien puolueiden kohdalla.

Haastatelluista 32 prosenttia ei joko osannut tai halunnut sanoa, mitä puoluetta äänestäisi eduskuntavaaleissa, tai sanoi ettei kävisi äänestämässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut