Samkin Multisilta putosi Tampereen yliopiston rehtorihausta – nämä viisi pääsivät jatkoon

Hakuprosessin viimeiseen vaiheeseen valitaan kolme hakijaa. Tehtävään haki määräaikaan mennessä 21 henkilöä.

Tampereen rehtorihaun seuraavaan vaiheeseen valittiin muun muassa Mika Hannula, Eeva Moilanen ja Keijo Hämäläinen.

15.2. 17:46

Tampere

Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus kertoo valinneensa viisi henkilöä yliopiston rehtorihaun seuraavaan vaiheeseen.

Rehtorihaun seuraavaan vaiheeseen valittiin North State Universityn professori Marko Hakovirta, Turun yliopiston vararehtori Mika Hannula, LUT-yliopiston vararehtori Jari Hämäläinen, Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen ja Tampereen yliopiston professori ja konsistorin puheenjohtaja Eeva Moilanen.

Tampereen yliopiston rehtoriksi haki määräaikaan 23. tammikuuta mennessä 21 henkilöä. Heidän joukossaan oli myös Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori Jari Multisilta, mutta häntä ei valittu jatkoon.

Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus päättää seuraavien haastattelujen ja soveltuvuustestien perusteella sen, ketkä kolme hakijaa valitaan hakuprosessin viimeiseen vaiheeseen. Kärkihakijat myös esittäytyvät ja vastaavat yliopistolaisten kysymyksiin 16. maaliskuuta.

Uusi rehtori on tarkoitus valita 21. maaliskuuta. Rehtori toimii samalla säätiölain tarkoittamana toimitusjohtajana ja vastaa yliopiston kehittämisestä ja tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta.

Rehtorin nykyinen toimikausi päättyy 31. joulukuuta 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut