Varussotilas kuoli Kainuun prikaatissa vahinkolaukauksen takia – Poliisi ei epäile rikosta

Poliisi kertoo saaneensa valmiiksi Kainuun prikaatin varussotilaan kuolemaan liittyvän esitutkinnan. Poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Kainuun prikaatin rakennuksia kuvattuna vuonna 2009.

14.2. 17:02

Kainuun prikaatissa Kajaanissa ampumavamman päähän saaneen varussotilaan kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta, kertoo Oulun poliisilaitos tiedotteessaan.

3. marraskuuta 2022 Kainuun prikaatin ampumaharjoituksessa tapahtui vahingonlaukaus, joka johti varussotilaan kuolemaan. Laukaus osui varussotilasta päähän, ja hän kuoli myöhemmin sairaalassa.

Poliisi kertoo saaneensa nyt valmiiksi tapaukseen liittyvän esitutkinnan, eikä asiassa ole syytä epäillä rikosta.

Esitutkinnan aikana poliisi toimitti varussotilaan käytössä olleen rynnäkkökiväärin teknisiin tutkimuksiin. Aseesta ei kuitenkaan löytynyt laukausta selittävää vikaa.

Poliisi kertoo myös puhuttaneensa useita paikalla olleita ja tapahtuneeseen muuten liittyviä henkilöitä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, ettei se tiedota tapauksesta enempää.

Ampumaonnettomuus tapahtui Kainuun prikaatissa ampumaradalla kello kymmeneltä aamupäivällä. Varussotilas toimitettiin onnettomuuden jälkeen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, jossa hän kuoli myöhemmin päivällä.

Poliisi kertoi aiemmin, että kyseessä oli noin 20-vuotias mies, joka ei ollut kotoisin Kainuusta. Hän oli aloittanut palveluksensa heinäkuussa.

Ampumaradalla oli käynnissä 3. jääkärikomppanian koulutukseen kuuluva perusammunta rynnäkkökivääreillä. Onnettomuuteen johtaneessa tilanteessa ei ollut osallisena muita henkilöitä.

Paikalla oli 27 varussotilasta harjoittelemassa henkilökuntaan kuuluvan kouluttajan johdolla.

Ennen vahingonlaukausta oli ammuttu kohdistuslaukaukset. Varsinainen harjoitus oli alkamassa, ja aseet oli ladattu patruunoilla, kun varussotilaan oma rynnäkkökivääri laukesi tuntemattomasta syystä sillä seurauksella, että luoti osui hänen päähänsä.

Varussotilas sai välittömästi ensiapua palvelustovereiltaan ja paikalla olleelta lääkintämieheltä, poliisi kertoi aiemmin.

Poliisi kertoi aiemmin, kun tapauksen tutkina oli vielä kesken, ettei tapauksessa ole syytä epäillä itsetuhoisuutta vaan suurella todennäköisyydellä kyse on vahingosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut