Poliisi epäilee: Lapset myivät huumeita koulussa Espoossa

Poliisi epäilee koulun oppilaiden myyneen huumeita koulupäivän aikana.

8.2. 9:42

Espoolaisesta koulusta on löytynyt huumeita. Poliisi epäilee, että koulun oppilaat ovat myyneet huumeita koulupäivän aikana.

Komisario Hannu Väänäsen mukaan kyse oli pienestä määrästä marihuanaa.

”Ei puhuta kiloista”, Väänänen tarkentaa.

Poliisi löysi huumeet tiistaina espoolaiselta yläasteelta. Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii asiaa huumausainerikoksena.

Väänäsen mukaan poliisi saa vihjeitä kouluissa tapahtuvasta huumekaupasta tasaiseen tahtiin, mutta tässä tapauksessa kyse oli selkeästä rikosepäilystä.

”Tämä koulu ei nouse muista esiin mitenkään erityisesti. On täysin sattumaa, että tällä kertaa kyse tästä koulusta.”

Väänäsen mukaan poliisi oli saanut vihjetietoa koulussa tapahtuneesta huumeiden myynnistä ja sen vuoksi oli syytä epäillä rikosta.

Se, että poliisi lähtee tekemään kouluun huumeratsiaa huumekoiran kanssa on Väänäsen mukaan harvinaista ja vaatii tarkkaa harkintaa.

”Jos epäilemme, että koulussa on huumausaineita, niin kyllä ne pitää sieltä hakea pois. Tässä tapauksessa poliisi kävi paikan päällä ja huumeita ihan etsimällä etsittiin.”

Poliisilla on tässä vaiheessa useampi epäilty. Kaikki epäillyt ovat alaikäisiä, osa alle 15-vuotiaita, osa jo rikosvastuuiän ylittäneitä.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin lokakuussa, että Espoossa järjestäytynyttä huumekauppaa pyörittävistä osa on hyvin nuoria. HS:n tietojen mukaan nuorin itsenäinen huumekauppias on 14-vuotias.

Poliisi selvittää edelleen sitä, kuinka moni alaikäinen oli mukana huumeiden mahdollisessa myynnissä ja säilyttämisessä.

”Se on selvityksen alla, onko tässä kyse kaveriporukan toiminnasta vai suunnitelmallisuudesta.”

Poliisi myös selvittää sitä, kuinka laajasta huumekaupasta on kyse, vai onko kyseessä ollut yksittäinen kauppa. Väänänen ei esitutkinnan keskeneräisyyteen vedoten ota kantaa siihen, mistä huumeet löydettiin.

Poliisi on puhuttanut osan epäillyistä. Ketään ei ole otettu kiinni rikokseen liittyen.

HS on nähnyt koulun lähettämän Wilma-viestin, jonka mukaan poliisi epäilee että koulun ”oppilaat myivät tai välittivät huumausaineita.”

Koulupäivä on jatkunut vanhemmille lähetetyn viestin mukaan tavalliseen tapaan, eikä poliisin tekemästä ratsiasta ole ollut vaaraa oppilaille. Tapahtuneesta on keskusteltu oppilaiden kanssa koulussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut