Junassa voi nyt valita paikan kasvot menosuuntaan päin – VR toi lippukauppaansa kauan kaivatun ominaisuuden

Lippua verkosta tai mobiilista ostettaessa voi nyt nähdä, mikä on junan suunniteltu kulkusuunta.

VR:n junalippua ostaessa voi nyt suunnitella, haluaako matkustaa kasvot vai selkä menosuuntaan päin. Matkustajia Tampereen ja Helsingin välisessä Intercity-junassa marraskuussa 2021.

7.2. 9:17

Jotkut junamatkustajat voivat kokea olonsa huonoksi tai epämukavaksi, jos junamatka taittuu selkä menosuuntaan päin, mutta nyt asiaan voi itse vaikuttaa myös VR:n kaukojunilla matkustaessa.

Tuoreen uudistuksen myötä VR:n mobiilisovelluksesta tai verkosta junalippua ostettaessa voi tätä nykyä nähdä junan suunnitellun kulkusuunnan.

Yhdessä vaunukartassa näkyvän istuimen suuntauksen kanssa tämä mahdollistaa käytännössä paikan varaamisen esimerkiksi siten, että kasvot ovat menosuuntaan päin.

Toivotun ominaisuuden toteuttaminen on yhtiön mukaan vienyt aikaa, sillä ratkaisun kehittämisessä täytyi huomioida juna-aikataulut, suunnitelmat junakaluston kierrosta raiteilla eri junavuoroina sekä näiden tietojen yhdistäminen VR:n verkkosivujen ja puhelinsovelluksen vaunukartalle hyvissä ajoin ennen lippujen tuloa myyntiin.

Ei vedenpitävä järjestelmä

Poikkeustilanteissa junan kulkusuunta voi yhä muuttua yllättäen ennen junan lähtöä, kertoo VR.

Esimerkiksi jos junakalustoon tulee vikaa tai se myöhästyy liikennehäiriön vuoksi, eikä pääse ajoissa seuraavalle matkalleen, joutuu VR tällöin mahdollisesti korvaamaan kaluston nopeasti toisella junarungolla. Jos kalusto vaihtuu, penkit voivat olla kulkusuuntaan nähden eri päin, kuin suunniteltu kulkusuunta vaunukartalla näytti.

VR huomauttaa myös, että ravintolavaunun yläkerrassa yksipenkkisen rivin istuimien suuntaa voi muuttaa haluamaansa suuntaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut