Kaupan alalla ei sopua, sovittelu jatkuu maanantaina

Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen ei vielä halua arvioida, vauhdittaisiko sopu teknologiateollisuudessa myös kaupan alan neuvotteluita.

Palvelualojen ammattiliitto Pamin puheenjohtajan Annika Rönni-Sällisen uusista kaupan alan lakkojen siirrosta ei ole puhuttu.

3.2. 18:38

Kaupan alan työkiistojen sovittelussa ei päästy sopuun vielä perjantaina, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto.

Sovittelua jatketaan ensi viikon maanantaina ja tiistaina.

Alalla on torstaina alkamassa lakko, joka kohdistuu muun muassa moniin isojen kaupunkien Prismoihin sekä K-Citymarketeihin.

Alan työntekijöitä edustava Palvelualojen ammattiliitto Pam on kritisoinut aiemmin työnantajaosapuolta haluttomuudesta keskustella palkankorotuksista.

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto kertoivat tänään päässeensä sopuun teknologiateollisuuden työehtosopimuksesta, jota on pidetty eräänlaisena ”päänavaajana”.

Erityisesti työnantajapuoli katsoo, että sopimus määrittäisi muidenkin alojen palkankorotustasoa. Sopu tulee vielä hyväksyä osapuolten hallinnoissa.

Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen ei vielä halua arvioida, jouduttaisiko sopu myös kaupan alan neuvotteluja.

”Tätä on vaikea arvioida, enkä halua asiaa tässä vaiheessa kommentoida. Se nähdään ensi viikolla, kun sovittelu jatkuu maanantaina”, Rönni-Sällinen sanoo.

Kaupan alalle on annettu useita lakkovaroituksia, joista osa koskee vähittäiskauppaa palvelevia varastoja ja logistiikkayrityksiä, osa taas myymälöitä.

Sovittelija kertoi torstaina siirtävänsä alan ensimmäistä, logistiikkaan kohdistuvaa lakkoa kahdella viikolla. Lakon oli alun perin määrä alkaa ensi viikon maanantaina.

Pam kritisoi päätöstä ja kertoi sen tulleen liitolle yllätyksenä.

Saitteko jotain uutta tietoa tästä siirrosta tänään sovittelijalta?

”Kyllä sitäkin käsiteltiin, mutta en halua avata näitä sen tarkemmin”, Rönni-Sällinen sanoo.

Onko muiden lakkojen siirrosta toistaiseksi puhuttu?

”En ole saanut tällaisia tietoja.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut