Teknologia­teollisuus ja Teollisuus­liitto pääsivät neuvottelutulokseen

Molempien osapuolten hallintojen on vielä hyväksyttävä sopu. Palkankorotuksista ja sovun muusta sisällöstä kerrotaan vasta sen jälkeen.

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen teknologiateollisuuden työntekijöitä koskevassa työriidassa. Oikealla Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

3.2. 15:25

Teknologiateollisuuden työnantajien ja työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton neuvottelijat ovat päässeet sopuun palkkaratkaisusta, kertoo valtakunnansovittelija Twitterissä.

Molempien osapuolten hallintojen on vielä hyväksyttävä sopu. Palkankorotuksista ja sovun muusta sisällöstä kerrotaan vasta sen jälkeen. Hallinnot voivat myös päättää hylätä sovintoratkaisun.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi Twitterissä, että liiton hallitus on kutsuttu sunnuntaille käsittelemään sovintoehdotusta.

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat ratkoneet valtakunnansovittelijan johdolla työriitaansa, joka on kärjistynyt keskiviikkona alkaneisiin lakkoihin.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara antoi riitaan viime viikolla sovintoesityksen, mutta Teollisuusliitto hylkäsi sen. Työnantajapuoli oli valmis hyväksymään sen.

Teknologiateollisuuden työehtosopimus on tärkeä, koska sitä pidetään eräänlaisena ”päänavaajana”. Se määrittää muidenkin alojen palkankorotustasoa. Erityisesti työnantajapuoli katsoo, että sopimuksen palkankorotustasoa ei saisi ylittää muillakaan aloilla.

Teollisuusliiton viime viikolla hylkäämässä sovintoesityksessä kaikille palkansaajille olisi maksettu tänä vuonna 2,8 prosentin ja ensi vuonna 1,4 prosentin yleiskorotus. Teollisuusliiton mielestä korotukset olivat liian pieniä inflaatioon nähden.

Teollisuusliiton ensimmäinen lakko teknologiateollisuudessa, kemian perusteollisuudessa, muovituoteteollisuudessa ja kemian tuoteteollisuudessa sekä öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuudessa alkoi keskiviikkona.

Lakon kohteena on muun muassa ABB-yhtymän toimipaikkoja, lääkeyhtiö Orionin tehtaita sekä Outokummun terästehdas Torniossa. Työpaikoissa työskentelee noin 7 200 ihmistä. Lakko päättyy tänään perjantaina.

Teollisuusliiton seuraava lakko on 8.–10. helmikuuta ja kolmas 15.–17. helmikuuta, ellei aloilla päästä sopuun sitä ennen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut