Puolustusministeri Savola Leopard-vaunujen lähettämisestä: Suomi on yhteistyössä mukana, panos ei voi olla kovin mittava

Puolustusministeri ei avannut, lähettääkö Suomi Leopard-vaunuja Ukrainaan vai tukeeko se Leopard-hanketta muilla tavoilla.

Puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) sanoo, että Suomi on mukana yhteistyössä lähettämässä Leopard-taistelupanssarivaunuja Ukrainaan. Hän ei kuitenkaan sanonut, lähettääkö Suomi omia vaunujaan maahan, vai osallistutaanko muilla tavoin.

25.1. 14:31

STT

Puolustusministeri Mikko Savolan (kesk.) mukaan Suomi on yhteistyössä mukana Leopard 2 -taistelupanssarivaunujen lähettämisessä Ukrainaan.

Savola ei mennyt tiedotustilaisuudessaan tarkempiin yksityiskohtiin siitä, lähettääkö Suomi omia Leopard-vaunujaan vai osallistutaanko Leopard-vaunujen lähettämistoimintaan muilla tavoin.

Saksan hallitus kertoi aiemmin keskiviikkona lähettävänsä 14 Leopard 2 -vaunua Ukrainaan ja antavansa luvan myös muille maille toimittaa saksalaisvalmisteisia panssarivaunuja.

Savola mukaan Saksan päätös on merkittävä ja Leopard-hanke pääsee nyt liikkeelle.

Savola sanoo Suomen olevan yhteistyössä mukana ja että yhteistyön muodot selviävät, mutta Suomen panos ei voi Suomen puolustuskyvyn huomioon ottaen olla kovin mittava.

”Suomen panos ei voi olla kovin iso tai mittava Euroopan jännitteisen turvallisuustilanteen vuoksi. Emme voi tinkiä omasta puolustuksestamme”, Savola sanoi.

Savolan mukaan vaunujen lähettäminen vaatii esimerkiksi myös huolto-, kunnossapito- ja koulutustoimintaa. Savola muistuttaa myös, että Leopard-vaunut ovat vain yksi osa Ukrainan tarvitsemasta tuesta.

Suomen osallistumista Leopardien lähettämiseen valmistellaan Savolan mukaan Puolustusvoimien kanssa.

”Yksityiskohtia ei voi tässä vaiheessa avata, kun päätöksiä ei ole tehty. Valtiojohto tekee päätökset, kun ne ovat meidän osaltamme valmiit tehtäviksi”, Savola kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut