Teknologiateollisuuden työriidan sovittelu jatkuu ensi viikolla – myös AKT nosti valmiuttaan työtaisteluihin

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien työehto­sopimus­neuvottelut katkesivat erimielisyyksiin tällä viikolla. Myös AKT valmistautuu työtaisteluihin omissa neuvotteluissaan.

Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi (vasemmalla) ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aaltojatkoivat vientialojen työriidan sovittelua valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla perjantaina 20. tammikuuta.

20.1. 15:42

Teknologiateollisuuden työnantajien ja Teollisuusliiton välisen työehtosopimuskiistan sovittelu jatkuu ensi maanantaina, kertoo Valtakunnansovittelijan toimisto perjantaina Twitterissä.

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien työehto­sopimus­neuvottelut katkesivat alkuviikosta muun muassa palkankorotuksia koskevien erimielisyyksien vuoksi.

Sovittelu alkoi tällä viikolla valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran kanssa, ja neuvotteluja jatkettiin perjantaina. Alan sopimuksen voimassaolo päättyi marraskuun lopussa. Kumpikaan osapuoli ei toistaiseksi kommentoinut julkisissa ulostuloissaan neuvottelujen tilannetta.

Vientivoittoinen teknologiateollisuusalan sopimus voi määrittää myös muiden alojen palkankorotusten tason Suomessa.

Teollisuusliitto ilmoitti jo

Teollisuusliitto jätti aiemmin tällä viikolla ensimmäiset lakkovaroituksensa vauhdittaakseen työehtosopimusneuvotteluja Teknologiateollisuuden työnantajien kanssa.

Ensimmäinen varoitus koskee 50 toimipaikkaa teknologia- ja kemianteollisuuden aloilla, ja varoituksen piirissä on noin 7 200 työntekijää. Varoituksen mukaan työnseisaus toteutuisi 1.–3. helmikuuta.

Myös Teollisuusliiton ja Kemianteollisuuden väliset tes-neuvottelut ovat sovittelussa, ja sovittelua on määrä käydä perjantaina iltapäivällä.

Teollisuusliitto määräsi aloille myös ylityökiellon. Liitto on ilmoittanut hakevansa palkkaratkaisuja, jotka turvaavat jäsentensä ostovoimaa.

AKT kohotti valmiuttaan

Perjantaina myös Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n hallitus antoi liiton johdolle valtuudet päättää työtaistelutoimista.

Lakkoilmoituksia ei ole annettu, mutta ne ovat AKT:n mukaan mahdollisia, jos ratkaisuja ei synny neuvottelemalla. AKT:n tavoitteena ovat muun muassa tuntuvat palkankorotukset.

AKT:n sopimusalalta ahtaajien ja autoliikenteen työehtosopimukset ovat umpeutumassa tammikuun lopussa. AKT neuvottelee sopimuksestaan Autoliikenteen työnantajaliiton kanssa.

Myös Toimihenkilöliitto Erto sekä Ammattiliitto Pro ilmoittivat tänään aloilleen liukumasaldojen kerryttämiskielloista 25. tammikuuta lähtien vauhdittaakseen taloushallinnon alan työehtosopimusneuvotteluja. Järjestöt ovat neuvotelleet Palvelualojen työnantajien Paltan kanssa alan työehtosopimuksesta viime syksystä lähtien.

Työtaisteluista tulee ilmoittaa kaksi viikkoa ennen niiden alkamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut