Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työriitaa sovitellaan lauantaina valtakunnansovittelijan luona

Ensin tarkoitus sovitella Pron teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työriitaa. Suunnittelu- ja konsulttialan työriitaa sovitellaan myöhemmin samana päivänä.

18.1. 15:36

Teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan työriitojen sovittelu alkaa lauantaina valtakunnan­sovittelijan toimistolla, kertoo ammattiliitto Pro. Liitto kertoo, ettei työehtosopimus­neuvotteluissa ole saavutettu tulosta.

Lauantaina on ensin tarkoitus sovitella Pron teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työriitaa puoliltapäivin. Suunnittelu- ja konsulttialan työriitaa sovitellaan myöhemmin samana päivänä.

Erimielisyys koskee toimihenkilöiden palkkaratkaisua.

Pron ilmoittama teknologiateollisuuden toimihenkilöitä koskeva kolmipäiväisen lakon on tarkoitus alkaa helmikuun alussa, jos sopuun ei päästä ennen sitä. Suunnittelu- ja konsulttialan lakko koskee työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevalla työpaikalla.

Lisäksi Pro on päättänyt koko teknologiat­eollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan sopimusaloja koskevasta ylityökiellosta, joka on voimassa toistaiseksi.

Pron ja Teknologiateollisuuden neuvottelut teknologiateollisuuden toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta aloitettiin viime lokakuussa. Neuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta.

Pro on esittänyt kahden vuoden sopimusta, jonka aikana palkkoja korotettaisiin 8,5 prosentilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut