Demarien vaalivoitto on ainoa aito tapa estää porvarihallitus, sanoo Marin

Äänenpainot nousivat Marinin ja Orpon välisessä debatissa. Orpo ei pidä viisaana, että yhtään puoluetta suljetaan hallitusyhteistyöhön ulkopuolelle ennen vaaleja.

Pettri Orpo (kok.) ja Sanna Marin (sd.) kohtasivat politiikan toimittajien yhdistyksen järjestämässä debatissa perjantaina.

13.1. 12:50

Helsinki

Sdp:n vaalivoitto on ainoa tapa aidosti estää oikeistohallituksen muodostuminen Suomeen, katsoo puolueen puheenjohtaja ja pääministeri Sanna Marin.

Marin perusteli asiaa kokoomuksen ja perussuomalaisten lähentymisellä. Hänen mukaansa kulisseissa on lähdetty hakemaan yhteistyötä puolueiden kesken.

”Vain sillä, että sosiaalidemokraatit on ykkösenä, voimme varmistaa toisenlaisen tuloksen”, Marin sanoo.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiisti, että hallitusneuvotteluita olisi käyty etukäteen, eikä hänen mukaansa niin tule tehdä. Hänen mukaansa kansan pitää antaa ensin puhua vaaliuurnilla ja sen jälkeen katsoa, millaisia erilaisia vaihtoehtoja on.

Kannanotot esitettiin politiikan toimittajien yhdistyksen järjestämässä kahden puheenjohtajan välisessä debatissa perjantaina. Teema tulevasta hallituskokoonpanosta kaappasi nopeasti haltuunsa debatin, jossa osallistujien äänenpainot nousivat ja päälle puhuminen lisääntyi toistuvasti.

Orpo: Perussuomalaisten sulku Sipilän hallituksesta eri asia

Keskustelu oli jatkoa aiemmin tällä viikolla esitetyille kannanotoille siitä, mitkä puolueet olisivat keskenään valmiita hallitusyhteistyöhön.

Marin on sanonut, ettei näe Sdp:tä ja perussuomalaisia samassa hallituksessa.

”En pidä yhtään viisaana, että etukäteen suljetaan jokin puolue ulkopuolelle”, Orpo sanoi.

Marin puolestaan vastasi, ettei ole kovin montaa vuotta siitä, kun Orpo itse on sulkenut perussuomalaiset ulos hallitusyhteistyöstä. Tämä tapahtui Juha Sipilän (kesk) johtaman hallituksen taipaleen puolivälissä perussuomalaisten jakaantuessa. Marin sanoi, ettei näe eroa silloin perussuomalaisten johtoon valitun Jussi Halla-ahon ja nykyisen puheenjohtajan Riikka Purran välillä.

Orpon mukaan tilanne oli silloin erilainen, kun kyse oli aiemman hallitusohjelman toteuttamisen jatkamisesta. Hänen mukaansa tilanne on nyt erilainen, kun ollaan menossa vaaleihin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut