Poliisi: Oululainen lääkäri kirjoitti perusteettomia reseptejä huumaavista lääkeaineista, hankki ja käytti itse myös huumeita

13.1. 12:46

Oulu

Poliisi epäilee, että oululainen lääkäri on allekirjoittanut suuren määrän perusteettomia reseptejä useille ihmisille puolentoista vuoden aikana. Lääkäriä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta ja lääkerikoksesta.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet tammikuun 2021 ja viime heinäkuun välillä. Poliisin mukaan reseptit oli kirjoitettu keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä ja huumaavia lääkeaineita varten.

Poliisin mukaan lääkäri otti maksuksi reseptien kirjoittamisesta itselleen osuuksia lääkkeistä. Hänen epäillään olleen tietoinen siitä, että lääkkeitä tullaan myymään eteenpäin. Poliisi epäilee lääkärin myös pyytäneen muita myymään lääkkeitä, jolloin hän on hyötynyt lääkemyynneistä myös rahallisesti. Lääkärin epäillään myös itse hankkineen ja käyttäneen huumausaineita.

Lääkärin lisäksi yhtä ihmistä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta ja useita muita huumausainerikoksesta sekä lääkerikoksista. Esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyteharkintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut