Lumentulo jatkuu tänään: Satakunnassa paikoin erittäin huono ajokeli, varoittaa Fintraffic

Sää alkaa keskiviikkona lauhtua, ja se parantaa energiasääennustetta.

Jere Peltomaa raivasi lunta pois kulkuväylältä Porin Rauhanpuistossa maanantaina.

10.1. 8:03

Helsinki

Lunta sataa tänään koko Suomessa Lappia lukuun ottamatta, Ilmatieteen laitos kertoo.

Fintraffic varoittaa Satakunnassa vallitsevasta huonosta ajokelistä. Se johtuu lumisateista, pöllyävästä lumesta ja jäisistä tienpinnoista.

Enimmät sateet painottuvat etelärannikon läheisyyteen, ja esimerkiksi Uudellamaalla lunta voi päivän aikana kertyä jopa kymmenisen senttiä lisää.

Etelässä on hieman pakkasta, mutta iltaa kohden lämpötila voi nousta plussan puolelle.

Maan keskiosissa on 5–10 astetta ja Lapissa paikoin reilut 10 astetta pakkasta.

Varoitukset huonosta ajokelistä ovat voimassa koko maassa Lappia ja Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa ajokeli on iltapäivään asti erittäin huono.

Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla myös jalankulkusään varoitetaan olevan illalla huono, koska jalkakäytävillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Tällä viikolla luvassa hyvää energiasäätä

Keskiviikkona sää lauhtuu, ja lämpötilat kipuavat plussan puolella eteläistä Lappia myöten. Sateet jatkuvat yhä. Suomen lounaisimmissa osissa sateet tulevat vetenä, ja sisämaassa joko lumena tai märkänä lumena.

Energiasää on tällä viikolla Ilmatieteen laitoksen mukaan hyvää tai erittäin hyvää, koska sää on verrattain tuulista ja sää lauhtuu viikon aikana plussan puolelle suuressa osassa maata.

Keskiviikkona energiasää on ennusteen mukaan erittäin hyvä.

Päivitetty 10.1. kello 8.52: Ajokeli on paikoin erittäin huono Satakunnassa. Aiemmin Fintraffic varoitti huonosta ajokelistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut