Poliisi on aloittanut esitutkinnan Leppävirran ketjukolarista – onnettomuudessa loukkaantui kahdeksan, joista kaksi vakavasti

Viitostien liikenne oli poikki yli kahden tunnin ajan onnettomuuden vuoksi.

Kahdeksan henkilöauton ja kahden raskaan ajoneuvon kolarissa Viitostiellä Leppävirralla loukkaantui useita ihmisiä.

28.12.2022 10:43

Helsinki

Itä-Suomen poliisilaitos on aloittanut esitutkinnan Leppävirran tiistaisesta ketjukolarista.

Poliisi kertoo tiedotteessaan pyrkivänsä tutkinnan alussa selvittämään tapahtumien kulun ja onnettomuudessa osallisena olleet ihmiset. Poliisi ei kerro asiasta toistaiseksi tämän enempää ja sanoo tiedottavansa asiasta lisää aikaisintaan tänään iltapäivällä.

Leppäviralla Pohjois-Savossa sattui tiistaina iltapäivällä kymmenen auton ketjukolari Viitostiellä. Onnettomuudessa loukkaantui kahdeksan ihmistä, joista kaksi loukkaantui vakavasti. Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa kuoli yksi koira.

Poliisin ja pelastuslaitoksen mukaan osallisena olleita henkilöautoja oli kahdeksan ja raskaita ajoneuvoja kaksi.

Onnettomuusauto Viitostien varrella Leppävirralla.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Lauri Holapan mukaan on ollut hyvin todennäköistä, että sääolosuhteet ovat vaikuttaneet onnettomuuden syntyyn.

Onnettomuusmaakunnassa oli tiistai-iltana voimassa varoitus huonosta ajokelistä jäätävän tihkusateen, lumi- ja räntäsateen sekä sään lauhtumisen vuoksi.

Onnettomuus tapahtui noin puoli viiden aikaan iltapäivällä Viitostien ja Kivilahdentien risteyksen kohdilla noin kolme kilometriä Oravikoskelta Kuopion suuntaan. Viitostien liikenne oli poikki onnettomuuden vuoksi. Poliisi ohjeisti kiertämään onnettomuuspaikan valtatie 9:n ja Kotalahdentien kautta.

Noin kello 19 aikaan poliisi kertoi liikenteen kulkevan jälleen molempiin suuntiin onnettomuuspaikalla.

Paikalle lähetettiin noin 20 poliisin, pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksikköä. Pelastushenkilöstöä lähetettiin Leppävirran paloaseman lisäksi Varkaudesta ja Kuopiosta.

Onnettomuuspaikalla tie oli luminen ja liuas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut