Tänään oikeuteen joutuvilla järjestyksenvalvojilla ei aiempaa rikostaustaa – Tämä pahoinpitelyvyyhdistä tiedetään

Poliisi epäilee kaikkiaan kuutta järjestyksenvalvojaa laajassa pahoinpitelyvyyhdissä.

Avarn Securityn järjestyksenvalvojia Tikkurilan juna-asemalla Vantaalla 27. joulukuuta.

28.12.2022 10:37

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus käsittelee kolmen pidätetyn järjestyksen­valvojan vangitsemista oikeudenkäynnissä tänään keskiviikkona. Epäillyillä ei ole Helsingin Sanomien tietojen mukaan rikostaustaa.

Itä-Uudenmaan poliisi vaatii samaan epäiltyyn rikosvyyhtiin liittyen vangittavaksi kaikkiaan kuutta henkilöä. Kolmen muun pidätetyn järjestyksenvalvojan vangitsemisvaatimusta käräjäoikeus käsittelee torstaina.

Poliisi epäilee kolmea keskiviikkona vangittavaksi esitettyä henkilöä kolmesta pahoinpitelystä ja kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, jotka ovat tapahtuneet helmi- ja joulukuun välisenä aikana tänä vuonna.

Vangittavaksi esitetyt miehet ovat syntyneet vuosina 1999, 2000 ja 2002.

Kaikki vyyhdin epäillyt rikokset ovat tapahtuneet järjestyksenvalvojien työaikana juna-asemien läheisyydessä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Rikoksista epäillyt henkilöt työskentelevät samalle turvallisuuspalveluja tarjoavalle Avarn Securitylle. Turvapalveluyritys on alallaan suuri toimija, ja sen liikevaihto on yli sata miljoonaa euroa.

Poliisin mukaan epäiltyjä rikoksia yhdistää järjestyksen­valvojan toimivallan räikeä ylittäminen ja rikoksen uhrien nöyryytys ja alistaminen.

Teot ovat paljastuneet tallenteilta, joita rikoksista epäillyt ovat kuvanneet.

Uhrien henkilöllisyydet eivät ole poliisin tiedossa. Selvillä ei ole sekään, yhdistääkö uhreja jokin asia.

Poliisin tietojen mukaan uhreihin kuuluu kuitenkin nuoria ja vanhempia henkilöitä. Esimerkiksi ihonväri ei tämänhetkisten tietojen perusteella näytä olleen peruste uhriksi joutumiselle.

Rikoskokonaisuus paljastui, kun sivullinen henkilö ilmoitti poliisille pahoinpitelystä. Poliisi otti kiinni kuusi järjestyksenvalvojaa viime viikonloppuna ja tiedotti asiasta maanantaina.

Poliisin mukaan epäiltyjen määrä voi vielä kasvaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut