Kokoomuksen Orpo kummasteli ministeri Kaikkosen isyysvapaata – ”Jokainen perhe tekee omat ratkaisunsa”, hän sanoo nyt

Antti Kaikkonen jää loppiaisena pois ministerin tehtävästä. Helmikuun loppuun asti tehtävää hoitaa kansanedustaja Mikko Savola.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

21.12.2022 13:31

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on kummastellut puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk) jäämistä pois ministerin tehtävästä.

Uudenkaupungin Sanomien mukaan Orpo sanoi Varsinais-Suomessa lauantaina pidetyssä tilaisuudessa, ettei hän ymmärrä, miksi Kaikkonen jää isyysvapaalle kesken Nato-prosessin.

”En ymmärrä, miksi Kaikkonen jää isyysvapaalle juuri nyt, kun hän voisi jäädä vasta vaalien jälkeen. Meillä on Nato-prosessi kesken, ja Antilla on siitä kaikki tieto”, Orpo sanoi lehden mukaan.

Lehti kertoo, että Orpo esiintyi Ilkka Kanervan tukiryhmän järjestämässä tilaisuudessa yhdessä paikallisen kansanedustajaehdokkaan kanssa.

Orpo sanoo STT:lle, että lehden käyttämä sitaatti oli osa hänen pohdintaansa, joka myös jatkui kyseisen lainauksen jälkeen.

”Muistaakseni niin, että jokainen perhe tekee omat ratkaisut enkä minä voi niitä tietää”, Orpo sanoo.

Kaikkonen jää loppiaisena pois ministerin tehtävästä. Helmikuun loppuun asti tehtävää hoitaa kansanedustaja Mikko Savola (kesk), joka on toiminut eduskunnassa pitkään puolustusvaliokunnan jäsenenä tai varajäsenenä.

Laki ei tunnista ministereille perhevapaajaksoja, joten virallisesti Kaikkosen on vapaata varten erottava tehtävästään. STT:lle Orpo kehuu Kaikkosen toimintaa tehtävässä.

”Meillä on erinomainen puolustusministeri, ja on ehkä huoli siitä, miten asiat hoituvat. Mutta ymmärrän sen, että jokainen perhe tekee omat ratkaisunsa.”

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas) kommentoi Twitterissä, että perhevapaiden ja hoitovastuun tasaisempi jakautuminen on tärkeää tasa-arvon, naisten työmarkkina-aseman ja perheiden hyvinvoinnin kannalta. Sarkkinen liitti mukaan Orpon kommenteista kertovan uutisen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut