Epäilty ajoi auton mereen Kauppa­torilla: kertoi poliisi­kuulustelussa syyttävänsä itseään

Ullanlinnan epäiltyä henkirikosta tutkitaan tappona. Epäiltyä tekijää ei ole vielä kuultu.

Ullanlinnalaisen kerrostalon ovelle oli tuotu sunnuntaina kukkia ja kynttilöitä.

19.12.2022 17:51

Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty mies on saanut vuonna 2021 sakkotuomion liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ajettuaan autolla mereen Kauppatorilla viime vuoden elokuussa.

Auton kyydissä oli tapahtumahetkellä yhteensä kuusi ihmistä, mukaan lukien miehen puoliso, jonka surmaamisesta häntä nyt epäillään. Lisäksi autossa oli uhrin kaksi lasta ja miehen kaksi lasta sekä perheen mäyräkoira. Kaikki saatiin pelastettua.

Mies kertoi kuulusteluissa seonneensa koeajossa olleen auton ohjauslaitteissa ja luulleensa laittaneensa pakin päälle, kun vahingossa kaasuttikin mereen.

Mies kuvaili poliisikuulustelussa tapahtumaa ”traumaattiseksi”. Hän kertoi syyttäneensä itseään tilanteesta. Mies kertoi panikoineensa tilanteessa.

Tilanne oli täysin vahinko eikä minulla ollut missään tilanteessa tarkoitus ajaa autoa mereen, mies sanoi kuulusteluissa.

Muilla autossa olleilla ei ollut vaatimuksia asiassa, joten poliisi määräsi miehelle sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja päätti tutkinnan.

Epäillyn henkirikoksen uhri on Helsingin Ullanlinnassa asunut vuonna 1975 syntynyt nainen. Teosta epäillään naisen aviopuolisoa. HS:n tietojen mukaan henkirikoksen epäilty tekijä on vuonna 1974 syntynyt ullanlinnalainen lääkäri.

HS:n tietojen mukaan epäillyn tekijän lääkärinoikeuksia on rajoitettu vuoden ajaksi huhtikuussa 2014. Tuolloin psykiatriaan erikoistunut mies on saanut toimia vain julkisessa terveydenhuollossa toisen lääkärin valvonnassa.

Aiheesta kertoi ensimmäiseksi HBL. Artikkelin mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaviranomainen Valvira ei kerro tarkemmin syytä lääkärinoikeuksien rajoittamiseen.

Ullanlinnan tapahtumia tutkitaan nyt tappona, tiedotti poliisi. Rikosnimike on valittu niiden tietojen perusteella, joita poliisilla on tässä vaiheessa tapauksesta.

Poliisi jatkaa edelleen henkirikoksen tekoajan, tekotavan ja motiivin selvittämistä.

Henkirikoksesta epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi mahdollisesti tiistaina 20. joulukuuta. Poliisi ei ole vielä kuulustellut häntä.

Tutkinnanjohtaja Jari Koski Helsingin poliisista ei kommentoi tarkemmin, miksi epäiltyä ei ole vielä päästy kuulemaan. Koski ei myöskään ota kantaa siihen, onko mies sairaalahoidossa vai poliisin hallussa tällä hetkellä.

Kosken mukaan poliisi on kuullut uhrin löytöpaikan läheisyydessä olleita henkilöitä. Monet pääkysymykset teon ajankohdasta motiiviin ja tapahtumien kulkuun ovat edelleen selvityksessä.

Koski sanoi myös, ettei hänen tietääkseen ole vielä tullut sellaisia yleisövihjeitä, jotka olennaisesti selvittäisivät tapahtumien kulkua.

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa ole muita epäiltyjä. Uhrista tehtiin katoamisilmoitus Kosken mukaan perjantaina.

Nainen löytyi surmattuna lauantaiaamuna, kun mies oli siirtämässä naisen ruumista auton takakonttiin. Ruumis oli kääreissä. Asiasta ilmoittivat ulkopuoliset ihmiset, jotka olivat havainneet outoa liikehdintää.

Ruumiin löytymisen yhteydessä poliisi otti kiinni vuonna 1974 syntyneen aviopuolison.

”Siinä yhteydessä huomattiin, että kääreissä oli vainaja, ja mies otettiin kiinni”, Koski kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut