Henki­rikos­epäily Helsingin Ullanlinnassa: Naisen ruumis löytyi, kun mies aamu­varhain siirsi sitä kääreissä auton taka­konttiin

Läheiset etsivät kadonneeksi ilmoitettua naista perjantaina. Lauantaiaamuna hänet löydettiin surmattuna.

Silminnäkijöiden mukaan poliisi löysi ruumiin Pietarinkadun ja Raatimiehenkadun kulmalta.

17.12.2022 19:00

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Ullanlinnassa. Poliisi tiedotti asiasta lauantaina alkuillasta.

Epäillyn henkirikoksen uhri on Ullanlinnassa asunut vuonna 1975 syntynyt nainen.

Teosta epäillään naisen aviopuolisoa, joka on vuoden vanhempi.

Tapauksen yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa, mutta se tiedetään, että poliisille tehtiin perjantaina ilmoitus kadonneesta henkilöstä.

Ilmoituksen mukaan Ullanlinnassa asuva vuonna 1975 syntynyt nainen ei ollut palannut kotiinsa työpäivän jälkeen. Poliisin mukaan kadonneen läheiset ja poliisi yrittivät etsiä naista perjantai-iltana.

Varhain lauantaiaamuna kadonneeksi ilmoitettu nainen löytyi poliisin mukaan surmattuna.

Poliisi kertoo, että nainen löydettiin, kun mies oli siirtämässä naisen ruumista auton takakonttiin. Ruumis oli kääreissä. Asiasta ilmoittivat ulkopuoliset ihmiset, jotka olivat havainneet outoa liikehdintää.

Ruumiin löytymisen yhteydessä poliisi otti kiinni vuonna 1974 syntyneen aviopuolison.

”Siinä yhteydessä huomattiin, että kääreissä oli vainaja, ja mies otettiin kiinni”, sanoo rikostarkastaja Jari Koski.

Toimitus tavoitti lauantaina alkuillasta ulkopuolisen, samassa talossa asuvan miehen, joka kohtasi epäillyn tekijän aamulla yhdeksän aikaan kahdesti: kun hän oli menossa kauppaan ja kun hän hetkeä myöhemmin palasi kaupasta.

Hän näki ulkovaatteissa olleen miehen koettavan lastata porttikongissa kaupunki­maasturiin jotain, joka vaikutti olevan matto jätesäkissä. Hän ihmetteli, ettei mies ollut saanut lastausta valmiiksi sinä aikana, kun hän oli kaupassa.

Hän jutteli lyhyesti miehen kanssa, joka sanoi olevansa siivoamispuuhissa. Hänen mukaansa mies ei ollut lainkaan hermostunut, vaan oikein ystävällinen. Hänessä eivät heränneet mitkään epäilykset miehen toimintaa kohtaan.

”Mattoa” mies oli liikuttanut sisäpihalla isolla mustalla pulkalla.

Rikostarkastaja Kosken mukaan epäilty henkirikos on tämänhetkisten tietojen perusteella tapahtunut uhrin ja tämän aviomiehen asunnossa. Tapahtumien selvittäminen on vasta alkuvaiheessaan, ja tarkemmat tiedot tapahtumista tulevat selviämään esitutkinnan myötä, hän toteaa.

Koski ei lauantaina alkuillasta voinut luonnehtia tekotapaakaan. Samoin on vielä epäselvää se, tutkiiko poliisi henkirikosta tappona vai murhana. Siitä ei kuitenkaan ole epäilystä, etteikö tapahtunut olisi henkirikos.

Poliisilla ei ole tietoa motiivista tai muista yksityiskohdista. Epäillyn kuulustelut eivät ole vielä päässeet alkamaan.

Poliisi jatkaa nyt tapauksen taktista ja teknistä tutkintaa. Asunto on eristetty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut