Usean ihmisen joukkiota epäillään nuoren naisen taposta Oulussa – Tämä tapauksesta tiedetään

Poliisi epäilee nyt neljää henkilöä osallisuudesta Oulun Hiirosessa tapahtuneeseen henkirikokseen. Tapaukseen liittyen epäillään myös uhrin pahoinpitelyä, ryöstöä ja vapaudenriistoa.

Nainen löytyi kuolleena yksityisasunnosta Oulussa 21. marraskuuta.

6.12.2022 13:57

Yksityisasunnosta Oulun Hiirosen kaupunginosassa löytyi oululaisnaisen ruumis 21. marraskuuta.

Kolmea miestä ja yhtä naista epäillään tällä hetkellä osallisuudesta noin 20-vuotiaan naisen henkirikokseen, jota poliisi tutkii tappona. Oulun käräjäoikeus vangitsi epäillyt todennäköisin syin taposta epäiltyinä marraskuun lopulla ja joulukuun alussa.

Käräjäoikeuden pakkokeinotietojen mukaan neljä epäiltyä ovat iältään 32–45-vuotiaita. Samoja neljää henkilöä epäillään osallisuudesta myös uhrin törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään vapaudenriistoon.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut tutkintakokonaisuuteen liittyen kaikkiaan seitsemän henkilöä.

”Neljää henkilöä epäillään osallisuudesta varsinaiseen henkirikokseen ja henkirikoksen ympärillä tapahtuneisiin rikoksiin. Muut henkilöt on vangittu liittyen henkirikostutkinnan yhteydessä esiin tulleisiin rikosepäilyihin”, rikosylikomisario Janne Koskela Oulun poliisista kertoo.

Poliisin mukaan rikoskokonaisuuteen liittyy kaksi eri tapahtumaa, jotka ajoittuvat useamman päivän aikavälille. Kaikki epäillyt rikokset ovat kohdistuneet samaan uhriin eli kuolleena löytyneeseen naiseen.

Kolmea kokonaisuuteen liittyen vangituista henkilöistä ei epäillä henkirikoksesta. Kahta miestä ja yhtä naista epäillään uhriin kohdistuneesta törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta, jotka olisivat poliisin käsityksen mukaan tapahtuneet 11.–14. marraskuuta välisenä aikana. Muut rikosepäilyt tulivat poliisin tietoon henkirikostutkinnan yhteydessä.

Pakkokeinotietojen perusteella henkirikoksen epäillään tapahtuneen Oulussa jossain kohdin 14. marraskuuta ja 21. marraskuuta välisenä aikana. Myös törkeän pahoinpitelyn ja yhden törkeän vapaudenriiston epäillään tapahtuneen tuon aikavälin sisällä.

Poliisi pyrkii edelleen tarkentamaan tapahtumien kulkua ja yksittäisten rikosten tarkkaa tapahtuma-aikaa sekä henkilöiden osallisuutta tapahtumiin.

Vangitsemisvaatimuksissa on käytetty aikahaarukkaa, jonka sisällä tekojen epäillään tapahtuneen.

”Tapahtuma-aika on tarkentunut esitutkinnassa, mutta siitä ei voida kommentoida vielä mitään tarkempaa”, Koskela sanoo.

Koskelan mukaan uhri ja epäillyt ovat tunteneet toisensa entuudestaan ”jollakin tasolla.”

Koskela ei kommentoi rikosten motiivia, tekotapaa tai tapahtumien taustoja esitutkinnan ollessa vasta alkuvaiheessa.

Poliisi alkoi epäillä asiassa henkirikosta tapahtumapaikan olosuhteiden perusteella tutkittuaan yksityisasunnon, josta ruumis löytyi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut