Puotilan ammuskelusta epäilty on satakuntalaislähtöinen SM-tason kehonrakentaja – Tapahtumien taustalla rikollisten välienselvittely

Helsingin Sanomien tietojen mukaan sekä epäillyllä tekijällä että uhrilla on rikollista taustaa ja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliisin mukaan kolmekymppistä uhria ammuttiin vartalon alueelle käsiaseella.

Poliisi tutki ajoneuvoja tapahtumapaikalla keskiviikkoiltana.

24.11. 17:00

Helsingin Puotilassa tapahtuneen henkirikoksen tutkinta siirtyy Helsingin poliisista keskusrikospoliisille (Krp). Asian vahvistaa rikoskomisario Tuomas Lindholm Helsingin poliisista.

Tekoa tutkittiin alun perin tappona, mutta torstaina poliisi kertoi tutkivansa tekoa murhana.

Vuonna 1988 syntynyt mies kuoli Puotilan venesataman läheisyydessä tapahtuneessa ammuskelussa keskiviikkona iltapäivänä. Teosta epäillään vuonna 1968 syntynyttä miestä.

HS:n tietojen mukaan sekä epäillyllä tekijällä että uhrilla on rikollista taustaa.

Puotilan murhasta epäillään HS:n tietojen mukaan 54-vuotiasta helsinkiläismiestä. Vuonna 2019 hänet tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon, kun hän oli lyönyt metallisella esineellä toista miestä päähän. Epäilty mies kiisti olleensa edes tapahtumapaikalla, mutta oikeuden mukaan hänen syyllisyydestään ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Tämän vuoden alussa hänet tuomittiin 55 päiväsakkoon, josta muodostui hänelle maksettavaa runsaat 3 000 euroa. Mies oli tuomion mukaan lyönyt joulukuussa 2018 toista miestä päähän niin, että tämä kaatui ja sai aivotärähdyksen.

Satakunnasta kotoisin oleva mies on saavuttanut SM-mitaleja kehonrakennuksessa, ja hänellä on rakennusalan yritys. Lisäksi hän kertoo sosiaalisessa mediassa työskentelevänsä turvallisuusalan palveluita tarjoavassa yrityksessä.

Uhri on HS:n tietojen mukaan 34-vuotias mies. Vuonna 2014 hän sai kolmen vuoden vankeustuomion muun muassa törkeästä ryöstöstä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä vapaudenriistosta. Tekojen motiivina on ollut alamaailman velanperintä.

Vuonna 2016 hänet tuomittiin varkaudesta ja törkeästä pahoinpitelystä vajaaksi kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Molemmilla on HS:n tietojen mukaan myös kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Krp:n rikoskomisario Jussi Luoto ei kommentoi asiaa. Hänen mukaansa jengiyhteyksiä tutkitaan, mutta hän ei tässä vaiheessa pysty vahvistamaan tietoja.

”Tässä on tiettyjä elementtejä, joiden johdosta tutkinta siirtyi meille, mutta koska tutkinta on kesken en voi niitä tämän tarkemmin avata.”

Jengikytkökset ovat ”mahdollisesti” tällaisia syitä, Luoto kommentoi.

Luodon mukaan poliisi on kuullut useampia silminnäkijöitä. Epäiltyä tekijää ei ole vielä päästy kuulemaan. Tällä hetkellä poliisilla on teosta vain yksi epäilty, eikä Luodon mukaan ole tietoa, että paikalla olisi ollut muita ampumiseen liittyviä henkilöitä.

Poliisi ei ole ottanut kantaa siihen tunsivatko uhri ja tekijä toisensa. Aiemmin tutkinnanjohtajana toiminut Lindholm kertoi, että uhria ammuttiin käsiaseella vartalon alueelle.

Poliisin mukaan tilanteessa ammuttiin kaksi laukausta. HS:n haastattelemat silminnäkijät kertoivat uhrin auton olleen alueella tuttu ajoneuvo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut